Pročitajte sva upozorenja policije ako idete na današnju tekmu ili prolazite blizu Maksimira

hr.wikipedia.org

Povodom večerašnje utakmice između Hrvatske i Grčke zagrebačka policija obavještava građane o prometnim i sigurnosnim propisima koji će se provoditi na i oko stadiona u Maksimiru. 

“S obzirom na očekivani broj posjetitelja i navijača (prema prosudbi organizatora više od 20 tisuća) te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem ranijih iskustava i trenutne sigurnosne procjene, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju”, piše na stranicama Policijske uprave zagrebačke.

Ulazi za gledatelje se otvaraju u 18.45 sati te je uputno što ranije doći na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona.

Na južnom parkirališnom prostoru Maksimirske ceste od Kipa sportaša, prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske ceste do zapadnog parkirališnog prostora stadiona stadiona Maksimir, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir, na dan odigravanja utakmice od ponoći do 24 sata temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, osim za vozila akreditiranih od organizatora.

Temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije, moguće su zabrane prometovanja Maksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve između 16 i 24 sati.

Policija moli građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a bezalkoholna pića ne nose u staklenim bocama jer će se u protivnom protiv prekršitelja poduzeti Zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi  kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi kruti predmeti te torbe i ruksaci.

Upozoravaju se svi posjetitelji da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu namijenjeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa ili potrebe za uklanjanjem istih o trošku vlasnika.

S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučuje se dolazak javnim gradskim prijevozom.

Mjere i radnje koje će poduzimati policija

Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici će snimati i fotografirati na prostoru sportskog objekta i njegove uže zone te ostalih javnih mjesta gdje će se okupljati navijači te će poduzeti pojačane mjere osiguranje u zonama stadiona Maksimir i šireg gradskog područja.

Nadzirat će se, upravljati, a sukladno potrebi i preusmjeravati promet na prilaznim pravcima stadiona Maksimir. Policijski službenici poduzimat će potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ulaznice stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način.

“Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari) kako u dijelu upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao u povoljnom sigurnosnom ozračju i bez izgreda. Molimo građane i posjetitelje utakmice da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora te pozivamo sve posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice, ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.


Komentari