Prijenosa će ipak biti, ali NE ZA SVE!

Facebook

HNS se u službenom priopćenju javnosti obrušio na HRT zbog, kako kažu, preniske ponude.

Nakon natezanja s HRT-om i odbijanja ponuda, gospoda iz HNS-a ipak su odlučila prodati prava Areni Sportu. No, to ipak znači kako neće svi moći uživati u majstorijama Čačićevih, Mamićevih i Šukerovih odabranika, već samo oni koji posjeduju paket operatora koji sadrži Arena Sport programe, konkretno Arena Sport 1 program. Iz HNS-a poručuju kako je ponuda HRT-a bila podcjenjujuća, čak i uvredljiva, pa su je morali odbiti i prihvatiti očito bogatiju i manje podcjenjivačku ponudu Arene.

Bilo kako bilo, vi koji ne bojkotirate, a nemate Arenu u ponudi, morat ćete se snalaziti kako znate i umijete jer možda nam slijedi rat između HNS-a i HRT-a, a Euro je malo više od pola godine.

Pročitajte pismo u cijelosti:

Zadovoljstvo nam je obavijestiti navijače hrvatske reprezentacije kako je postignut dogovor oko televizijskog prijenosa utakmice između Rusije i Hrvatske koja će se moći pratiti na kanalu Arena Sport 1.


Hrvatski nogometni savez svakoj utakmici hrvatske reprezentacije pristupa sa željom da je prikaže što većem broju navijača putem malih ekrana.

Dokaz tome je i HNS-ov plan da uskoro krene s emitiranjem Hrvatske nogometne televizije, platforme na kojoj će se moći pratiti nastupi svih hrvatskih reprezentacija.

Istodobno, zadatak je Hrvatskog nogometnog saveza čuvati imidž i vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije koja je iznimno uspješna, popularna i uvijek rado gledana.

Stoga Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije. Interes je Hrvatskog nogometnog saveza da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji puta pokazuje da to nije i njihov interes.

Zanimljivo, HRT se voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije, pa smatramo da HRT to treba biti voljan i honorirati te time ispoštovati želje svojih pretplatnika. Ovo nije prvi puta da smo doživjeli veliko razočaranje u razgovorima s HRT-om i ne čudi nas da je sport gotovo nestao s javne televizije.

Nažalost, bojimo se da nacionalna televizija neće vidjeti svoj interes niti u prijenosima prijateljskih utakmica hrvatske reprezentacije u terminu u ožujku pa bismo se mogli suočiti sa sličnom situacijom.

HNS ne smatra kako je bilo koja televizija pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije pa ako u HRT-ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, ili konkretno za Vatrene, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa.

Uživajmo zajedno u bogatom nogometnom danu na Arena Sportu 1. Od 17 sati pratite prijenos utakmice Rusija – Hrvatska, a od 18:45 prijenos kvalifikacijskog susreta mladih reprezentacija Hrvatske i Španjolske“, stoji u priopćenju HNS-a.

Komentari

loading...
-->