PRIČA KAKVU NEMA NIJEDAN PRVOLIGAŠ: Nakon ovoga Inter ćete gledati drugim očima (VIDEO)

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Njihovom pričom ne može se pohvaliti niti jedan prvoligaš.

Zaprešićki Inter, znan i kao “Div iz predgrađa” klub je kojem se svakako predaje premalo pažnje. Mnogi zaboravljaju kako je većina naših reprezentativaca, uključujući Modrića, Ćorluku, Eduarda, Lovrena, svoj bljesak doživjelo baš u Interu. Dinamo je godinama slao sve svoje potencijalne talente na kaljenje u Zaprešić, a oni su im mahom vraćali igrače koje su kasnije prodavali za basnoslovne cifre u klubove Lige pet. Također, Inter je već neko vrijeme poligon za razvijanje i proizvodnju talijanskog prvoligaša Palerma koji im svako malo šalje mlade igrače na kaljenje, spomenimo i kako klub s vremena na vrijeme zna iznjedriti i veliko ime, a posljednji je ovogodišnji prvi strijelac HNL-a, Ilija Nestorovski.

Momčad iz predgrađa, nažalost, za svoj doprinos hrvatskom nogometu nije nagrađena, štoviše, još im ligaški konkurenti konstatno prigovaraju da zbog lošeg travnjaka utakmice na njihovu stadionu, pogotovo zimi, postaju neigrive. No, dečke nitko ne pita kako je njima i kako uspijevaju postizati dobre rezultate, a malo tko je upoznat s uvjetima u kojima momci treniraju. Dok se njihovi ligaški kolege pripremaju na dobro uređenim, opremljenim i skupim travnjacima, a na treninge dolaze u bijesnim automobilima, Zaprešićani na svoje treninge odlaze, vjerovali ili ne – skelom preko Save.

Ovime se može “pohvaliti” malo koji klub u Europi. Naime, kako je njihov travnjak zimi obično u tako derutnom stanju, a svi napori se ulažu da on bude koliko toliko pogodan za igranje utakmica, momci na trening odlaze u Medsave. Mjesto je udaljeno oko pet kilometara od stadiona, a do njega je iz Zaprešića najbrže doći skelom. Zamislite sada što bi kazali primjerice Modri da na trening svakoga dana moraju odlaziti tako daleko od stadiona i još k tome voziti se na skeli. Njima je vjerojatno muka ako se moraju voziti i u gradskom prijevozu, a kamoli na malenoj skeli preko Save. Da stvar bude gora područje u kojemu treniraju je lovno područje pa je momcima bolje ne skretati puno sa staze i vrludati okolnim šumama. No, dečki iz Zaprešića šute, treniraju i svejedno uspijevaju stvarati dobre igrače i za klub s ovakvim uvjetima, odlične rezultate. To potvrđuje i činjenica da su na šestom mjestu HNL-a, a ove su sezone dosta namučili sve jače protivnike s kojima su igrali.

Na Facebook stranicama Intera objavljen je kratak video u kojem se prikazuje naporan put Intera. Prikazuje u kakvim uvjetima treniraju, žive, rade te na koncu koliko im uspjeha njihova skromnost nosi. Nakon što pogledate ovaj video garantirano ćete malo više cijeniti “Diva iz predgrađa”. 

 

>>> INTER TRAŽI ODGODU UTAKMICE S DINAMOM: Kada vidite na što liči teren sve će vam biti jasno (VIDEO)


Komentari