Prešli granicu: Torcida izvjesila sramotnu poruku upućenu Janici Kostelić

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na jučerašnjoj utakmici Hajduka i Intera (5-0) na Poljudu Torcida je prešla granicu dobrog ukusa. 

Na posljednjoj utakmici prije zimske stanke Hajduk je jučer s uvjerljivih 5-0 nadigrao zaprešički Inter. No, Torcida je utakmicu iskoristila za vrijeđanje i iznošenje svojih mišljenja o zaostatku na ljestvici za vodećim Dinamom, ali najviše je u oči upala izvješena poruka “U Nyonu kurve prodaju svoj obraz” te su uz to zapjevali “Oj, Jano, oj, Janice, puši k… Snježna kraljice”, a nakon toga i “HNS, pederi, nogomet ste sjebali”.

Poruka je bila upućena Janici Kostelić, nema dvojbe, jer je državna tajnica za sport dva dana ranije s vodstvom HNS-a posjetila Nyon gdje se susrela s predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom.

“Razgovaralo se o problemima koje muče nogomet i to ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj Europi, o velikim sportskim/nogometnim događajima pod ugrozom kao što je terorizam te kako se i UEFA i nacionalni savezi mogu i moraju pripremiti na novonastale okolnosti”, objavio je ured Janice o razgovoru državne tajnice s prvim čovjekom UEFA-e.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Janica Kostelić na sastanku u Nyonu je istaknula kako je “trenutačno u završnoj fazi izrade ključan dokument za hrvatski šport općenito, a to je Nacionalni program športa, kroz čije će se mjere jasno definirati i pokušati riješiti i problemi koji muče nogomet, a posebno problemi infrastrukture te preventivne mjere vezane uz nasilje navijača”.

“Hrvatska je mala zemlja, ali s nevjerojatnim športskim uspjesima na koje svi moramo biti ponosni i uz našu zemlju ne bi se smjele identificirati ružne slike vezane uz šport”, rekla je tom prigodom Janica Kostelić.

Njezino druženje s čelnicima HNS-a, ali i spominjanje navijača u negativnom kontekstu očito se nije svidjelo Torcidi koja ju je ovako javno išla sramotiti. Podsjećamo, Janica je i ranije bila na meti Torcide, tako ju je prilikom dolaska na Brač dočekala skupina navijača s uvredljivim skandiranjem zbog čega je u strahu napustila otok, a Torcida ju je i ranije ove godine vrijeđala s tribina Maksimira.

 


Komentari