NAPOKON PRONAŠLI ZAMJENU ZA ADEMIJA: Dinamo dovodi brazilskog Schweinsteigera (VIDEO)

Facebook

Ovoga puta su izgleda odradili dobar skautski posao, pa vjerujemo kako se neće ponoviti slučajevi Calello, Costa, Carlos…

Sve se više čini kako je povremeni hrvatski reprezentativac Josip Radošević sve dalje od Dinama. Kako se u utrku za veznjakom Napolija uključilo dosta klubova s većom platežnom moći od Dinama, Modri su se okrenuli dobrom starom običaju, dovođenju stranaca iz Južne Amerike. No, ovoga puta su izgleda odradili dobar skautski posao, pa vjerujemo kako se neće ponoviti slučajevi Calello, Costa, Carlos… Naime, u Maksimiru bi od sljedeće sezone trebali gledati Jonasa Gomesa de Sousu ili kraće Jonasa.

Riječ je o 24-godišnjem Brazilcu, igraču Flamenga, sa zavidnim nogometnim stažom. Prekaljeni veznjak do sada je igrao u Piauiju, Comerciali, Sampaio Cerrei, Flamengu, a posljednju sezonu odradio je u brazilskom prvoligašu Ponte Preti. Jonas bi trebao stići na jednogodišnju posudbu, a tretiralo bi ga se kao zamjenu za suspendiranog Arijana Ademija.

Skautska služba Dinama navodno je odradila temeljit posao kod Jonasa, a pregledavajući snimke na Youtubeu možemo vidjeti da je Jonas igrač vrlo sličan Ademiju, a možda je i bolji. Može trčati do iznemoglosti, često se vraća u obranu pomagati defenzivcima, igra atipičan nogomet za brazilske prilike, destruktivan je, ne plaši se uklizati i gaji izrazitu borbenost i požrtvovnost.

Uz to Jonas se ne plaši igre u oba smjera, štoviše, voli i potegnuti, a nije ni loš dodavač, odnosno asistent. Kako je po prirodi stasit igrač, može igrati i glavom. No, glavna karakteristika mu je agresivna igra zbog čega je dobio pomalo zastrašujući nadimak, “morski pas”. To mu čak nije ni jedini nadimak, zanimljivo je da ga u Brazilu još zovu i “Schweinsteiger iz Maranhaoa” (Maranhao je pokrajina na sjeveroistoku Brazila).

Jonas će u Dinamu provesti jednu sezonu na posudbi, a odigra li dobro Modri će ga moći i kupiti, odnosno otkupiti njegov ugovor, prenosi Goal.

Pokaže li se da Jonasa krasi barem polovica ovih karakteristika koje smo pobrojali, bit će to dobra akvizicija za Dinamo, a kako Jonas prema Transfermarktu vrijedi oko milijun eura, otkup ugovora vjerojatno će se kretati oko te cifre, što je prihvatljivo.


Komentari