Preporođena Hrvatska s 4-1 razbila Grčku na Maksimiru!

foto: Ivan Klindić

Hrvatska nogometna reprezentacija s 4-1 je svladala Grčku na Maksimiru u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP. 

Konačno smo dočekali jednu vrhunsku utakmicu naših nogometaša, kako i dolikuje igračkoj kvaliteti koju posjedujemo. Od prve minute krenuli smo uraganski, stiskajući zadnju liniju Grka, te je naš visoki presing urodio plodom u 10. minuti kada je grčki vratar Karnezis krivo uštopao loptu te srušio Kalinića u kaznenom prostoru. Siguran s bijele točke bio je Luka Modrić.

U 20. minuti već smo vodili 2-0, i to nakon odlične asistencije Strinića, a još ljepšeg gola petom kojeg je postigao Kalinić. No, u 30. minuti Lovren je neoprezno igrao u kaznenom prostoru, a Vida u zadnji trenutak očistio i izbio loptu u korner, ali baš nakon tog kornera Sokratis je bio najviši, točnije nadskočio je Lovrena i smanjio na 2-1.

Tri minute kasnije opet se zatresla grčka mreža, ovaj put Vrsaljko je sjajnim centaršutom na drugu vratnicu u “trepavicu” pogodio Perišića koji je glavom zakucao loptu u mrežu za 3-1. Pred kraj prvog dijela mogli smo zabiti još jedan gol, s vrha kaznenog prostora pucao je Kramarić, Karnezis je prvo odbio loptu do Kalinića, a zatim i obranio njegov udarac.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Naši su u nastavak ušli u istom ritmu, i već u 49. minuti ponovno smo iskoristili nepažnju Grka, točnije Stafylidis je prsima išao vratiti loptu vratar, a uporni Šime Vrsaljko je stigao prije do lopte i uposlio Kramarića, koji je samo ugurao loptu u gol za 4-1.

U 56. minuti Krama je izvozao jednog grčkog braniča, i pucao iskosa, ali je Karnezis uspio izbiti loptu u korner. Nastavili su se naši dobri napadi, pa čak i poigravanja s grčkom obranom. Sijevalo je sa svih strana, Kramarić, Perišić…

Mogli su Grci do gola u 75. minuti, ponovno nakon kornera, ali je udarac Mitroglua srećom fijuknuo iznad grede. Isti igrač opasno je zaprijetio glavom i u 90. minuti, a Subašić se dobro ispružio da bi obranio naša vrata.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, ostalo je 4-1, rezultat koji bi trebao biti dovoljan kapital našima za uzvrat u Ateni i plasman na SP u Rusiji.

Ako su čelnici hrvatskog nogometa imali dvojbe tko će u budućnosti biti izbornik reprezentacije, nakon ovakve utakmice naših ne potpisati ugovor s Dalićem bio bi stvarno grijeh. Ovako razigranu Hrvatsku dugo, dugo nismo vidjeli.

Samo u ovoj utakmici odigrali smo toliko dobrih akcija, vjerojatno i više nego u ukupno 9 utakmica pod Antom Čačićem. Dalićeva ruka itekako se osjeti. Iako, treba reći kako je u nekim situacijama obrana naših loše reagirala, no razlog je i vrlo napadačka igra naših, koja je naše braniče ostavljala manje zaštićenima.

Uzvrat u Pireju igra se u nedjelju, u istom terminu, od 20:45 h.


Komentari