PRAVI TRILER U SPALADIUM ARENI: Zagrebački Nacional došao do neočekivane pobjede

FOTO: SPORTNEWS.HR

Nacional uspio izjednačiti, a novi susret igra se za tjedan dana.

U drugoj utakmici finala 1. HMNL Split Tommy je, pred oko 3500 ljudi, ugostio zagrebački Nacional u Spaladium areni. Split je prvu utakmicu u Zagrebu dobio sa 6-2.

U prvome poluvremenu MNK Split je bio zatvoren i tražio je rješenje za prodor kroz izuzetno snažnu i organiziranu Nacionalovu obranu. Nacional se pak izuzetno dobro branio, te je stvarao šanse iz kontri. Većina kontri je išla preko lijevu stranu, gdje je MNK Split stvarno ispadao i gubio se. Nacional je u prvih 20 minuta stisnuo Split i iz dvije lijepe akcije postigao dva pogotka, a oba je puta strijelac bio Čujec, prenosi sport-hr.

Fizički jača i rastrčanija te brža momčad Nacionala je na poluvrijeme otišla s dva pogotka prednosti. U nastavku kao da se Nacional povukao, nema ih nigdje, sve su lošiji u obrani, a gotovo da i nisu zapucali na gol. Split je to iskoristio za izjednačenje. Na semaforu stoji 2-2 , a cijela dvorana je u transu. Pogotke za Splićane postigli su Jelovčić i Neto. Igrač Splita Grcić neoprezno starta i dobiva drugi žuti karton, odnosno crveni. Split se 40 sekundi treba braniti, a taman im je bilo lijepo krenulo. Utakmica je završila 2-2 išlo se u produžetke.

Split brzo postiže dva pogotka (Bajrušović i Perišić) i na licu igrača Nacionala se vidi da im nije lako. Sa Splitovom prednošću od 4-2 se završava prvi dio produžetaka. U drugome dijelu Nacional želi pobjedu i grize, umjesto golmana ulazi golman-igrač. Split je zamalo postigao pogodak kojim bi riješio pitanje pobjednika, no brzi pokušaj se nije isplatio. Nacional postiže dva pogotka (Grbeša i Matošević) i tako se došli i do penala.

Na kraju utakmice rezultat je 4-4. U raspucavanju Nacional je lijepo pogodio i iskoristio svoje tri šanse naprema Splitovoj jednoj. Nacional je srušio Split u raspucavanju, za tjedan dana igra se novi susret. Trenutni rezultat serije je 1:1.


Komentari