POVRATAK NAKON 11 GODINA: HNL se vraća na drugi program HRT-a

Dinamo Hajduk (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Hrvatska radiotelevizija je objavila kako se prijenosi nogometne lige vraćaju na Drugi program Hrvatske televizije.

Prijenosi utakmica HNL-a se na nacionalnu televiziju vraćaju prvi put nakon 2011. godine.

“Ugovorom, čije je trajanje 4 godine, te pokriva natjecateljske sezone 2022./ 23., 2023./ 24., 2024./ 25. i 2025./ 26., HTV ima pravo na prijenos 27 utakmica u jednoj sezoni, kao i na korištenje sažetaka i pregleda svih utakmica kroz svoj informativni i sportski program. To ujedno znači kako će za vrijeme trajanja ugovora našim gledateljima ukupno biti dostupno 108 utakmica HNL-a”, priopćili su iz HRT-a.

Dodaju kako će početkom jesenske sheme programa, sredinom rujna, od 10. kola gledatelji svake nedjelje od 15 sati na HTV-2 moći pratiti prijenose utakmica domaćeg nogometnog prvenstva.

“Emisija ‘Stadion’ također ide dalje. Ljeti, od prvoga kola prvenstva, u svojem dosadašnjem terminu ponedjeljkom navečer u 20 sati, a s početkom jesenske sheme dobiti će i novi termin – nedjeljom u 21 sat, odmah po završetku posljednje utakmice kola, čime će Sportski program HTV-a svojim gledateljima omogućiti brz i kvalitetan pregled svih zanimljivosti koje nudi domaći nogomet”, napominju.

Zaključuju kako je produljen i ugovor za radijska prava, pa će tako i slušatelji programa Hrvatskog radija (HRA) i dalje moći redovito pratiti prijenose svih utakmica.

Komentari