POSTOJI ŠANSA: Evo kako Dinamo može PREZIMITI U EUROPI

Facebook

Pobjeda u sljedećem kolu bila bi idealna, a remi bi ostavio sitnu šansu koja iziskuje još više sreće, koje Dinamo baš i nema ove sezone.

Dinamo je propustio posljednju veliku i najizgledniju šansu za miran rasplet u skupini F. Porazom od Olympiacosa, Modri su si srušili sve šanse za prvim mjestom u skupini, ali ono je ioanko bilo nerealno. Drugo mjesto je u teoriji još uvijek moguće, ali također teško što ćemo analizirati u nastavku. Ono što im sada predstoji je grčevita borba za treće mjesto, a konkurencija za tu, toliko priželjkivanu poziciju, im je Arsenal.

Modri vjerojatno samo u teoriji još mogu do drugog mjesta. Za to im trebaju pobjede i protiv Arsenala i protiv Bayerna ili drugim riječima svih šest bodova, a gotovo je nemoguće očekivati da će Dinamo ostvariti taj podvig. Priča bi išla ovako. S Grcima se ne možemo više natjecati jer su u međusobnim ogledima bolji od nas pa bi izjednačenje s bodovima na ljestvici išlo njima u korist. Dinamo bi onda prolaz u nokaut fazu Lige prvaka morao tražiti preko Bayerna, naravno, ako računamo da pobijedi Arsenal u Londonu. No, niti to nije sve Nijemci bi u sljedećem kolu trebali izgubiti od Olympiacosa, a šlag na tortu je i činjenica da bi Dinamo trebao pobijediti Bavarce s više od pet golova razlike. Stvar je jasna, šanse postoje, ali nisu baš realne.

Treće mjesto je još uvijek dostižno, teško, ali dostižno. Postoji nekoliko varijanta u kojima bi Modri mogli osigurati zimovanje u Europi. Najbrža i najjednostavnija varijanta je pobjeda u Londonu. Dinamo bi u tom slučaju imao bolje međusobne oglede i zadnje kolo ne bi ništa promijenilo. Ne bi ni remi bio loša opcija, s tim da bi onda, Arsenal trebao izgubiti od Olympiacosa u posljednjem kolu kako bi bodovno ostali izjednačeni, naravno, ako Dinamo izgubi od Bayerna. Postoji i opcija u kojoj Dinamo može izgubiti od Arsenala i u teoriji pucati na treće mjesto samo ako u posljednjem kolu ostanu bodovno izjednačeni s Arsenalom, ali ona je nije izgledna zbog gol razlike koja ide u korist Arsenalu. Kada se sve sumira, pobjeda u sljedećem kolu bila bi idealna, a remi bi ostavio sitnu šansu koja iziskuje još više sreće, koje Dinamo baš i nema ove sezone.

Clubs P W D L F A +/- Pts
FC Bayern München FC Bayern München 4 3 0 1 13 3 10 9
Olympiacos FC Olympiacos FC 4 3 0 1 6 6 0 9
Arsenal FC Arsenal FC 4 1 0 3 6 10 -4 3
GNK Dinamo Zagreb GNK Dinamo Zagreb 4 1 0 3 3 9 -6 3

 

>>> HRVATI POSTAJU MANJINA: U Dinamu sve više nekvalitetnih stranaca, upitna budućnost reprezentacije!

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> PISMO JEDNOG BBB-ovca: ‘Dobili smo Arsenal, ali se još uvijek NISMO RIJEŠILI GAZDE!’

>>> DRAMA U DINAMU: Klub gubi na svim poljima, kada će MAMIĆI konačno preuzeti odgovornost?


Komentari