POSLJEDNJI POZIV NA MILOST: Modri poslali UEFA-i skrivenu poruku za spas Lige prvaka

Facebook

Ova poruka možda čini smiješnom i nevažnom, no, važno je vidjeti kako se Dinamo još nije predao i kako se maksimalno trudi poručiti UEFA-i da pusti mlade igrače da žive svoj nogometni san.

Dinamo još živi u nadi da ih UEFA neće izbaciti zbog kobne pogreške protiv Anderlechta kada su prijavili i odigrali igrača koji zbog kartona nije smio biti prijavljen. Belgijanci nisu prijavili Dinamovu grešku, a čak su se i dogovarali za ponovnu utakmicu, no, konačnu odluku donosi nemilosrdna UEFA.

Pokušavala se izgladiti situacija s kažnjavanjem Anđelka Ivanjka koji je i zakuhao ovaj incident, javno se priznala pogreška i uputila isprika, ali UEFA ima svoj protokol koji se mora poštovati. O sudbini Dinama odlučuje se u ponedjeljak 29. veljače, a nade za spas su sitne. UEFA inače ovakve propuste kažnjava izbacivanjem iz natjecanja ili drugim riječima piše pobjedu od 3:0 oštećenoj momčadi.

No, Modri su odlučili poslati još jednu, subliminalnu, poruku UEFA-i u nadi da će još ipak imati razumijevanja kako se ovdje radi o mladim igračima koji su juniorskoj Ligi prvaka pristupili kao da je seniorska Liga prvaka, sa svim srcem i maksimalnom predanošću. Poruka koju su poslali je gotovo neprimjetna, ali ostavlja dojam kako nada u Dinamu još živi i posljednji je poziv na milost krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji.

U svojoj posljednjoj utakmici protiv Segeste, Dinamo 2 je uvrstio rezervnu momčad i ostavio onu udarnu da odmara za Ligu prvaka. Trener Dinamove druge momčadi Željko Sopić koristio je samo Fintića i Lovrena iz udarne ekipe za Ligu prvaka, a čak i s rezervnom momčadi uspio je uzeti sva tri boda.

Iako se ova poruka možda čini smiješnom i nevažnom itekako je važno vidjeti kako se Dinamo još nije predao i kako se maksimalno trudi poručiti UEFA-i da pusti mlade igrače da žive svoj nogometni san.

 


Komentari