POSLJEDNJA ŽELJA UZEIRA SRNE: Zbog ovih snažnih riječi Darijo se vratio na Euro

Facebook

Srnin brat, Renato, možda je otkrio zašto se Darijo odlučio vratiti tako brzo. “Kada je Darijo posljednji put vidio oca razgovarali su i otac mu je rekao…”

Kapetan hrvatske nogometne vrste, Darijo Srna, ostao je u nedjelju 12. lipnja bez oca Uzeira. Dugo se Srnin otac borio s teškom bolešću, a sudbina je htjela da Uzeir napusti ovaj svijet baš na dan velike pobjede nad Turskom. Shrvani Darijo otputovao je u Metković čim je saznao za smrt oca te kako bi s obitelji prisustvovao posljednjem pozdravu. No, nije prošao ni dan, dva, a Darijo se već vratio u kamp Vatrenih u Deauvilleu u Francuskoj. Malo tko se nadao da će nakon ovakve tragedije Srna tako brzo na travnjak, a još manje da će imati tako jaku želju zaigrati protiv Češke u petak.

No, Srnin brat, Renato, možda je otkrio zašto se Darijo odlučio vratiti tako brzo. “Kada je Darijo posljednji put vidio oca razgovarali su i otac mu je rekao “Sine, odigraj prvenstvo do kraja”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Renato Srna, dan nakon sahrane njihova oca Uzeira.

Vjerojatno su te riječi, “Sine, odigraj prvenstvo do kraja”, riječi kojima se Uzeir oprostio od svojega sina Darija, a on je vjerojatno potaknut tim riječima odlučio ispuniti očev posljednji zadatak i usprkos strašnoj boli i tuzi, predvoditi svoju momčad do nove pobjede.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Sine, ljudima si obećao, to odradi do kraja”

Njegova obitelj za to ima razumijevanja jer znaju koliko je Dariju važno ispuniti očeve riječi, a kažu i kako je on sada stup njihove obitelji. “U ovim teškim trenucima za našu obitelj svi smo skupa. Potpora smo Dariju, a i on je potpora nama. Sada kada nema našega oca Uzeira on je stup obitelji“, kaže Renato, prenosi SN.

Darijo je već, kao što smo kazali, otputovao u Francusku i pridružio se suigračima na treningu za Češku, a kako su i sami igrači rekli, utakmica u petak igrat će se za Uzeira Srnu.

“Čitava reprezentacija će utakmicu u petak posvetiti našem ocu Uzeiru”, otkrio je Renato, pa napominje, “Otac je želio da završi Euro, njegove riječi dok je još mogao govoriti bile su “Sine, ljudima si obećao, to odradi do kraja”. Darijo je sjeo, pitao nas jeste li za to da idem nazad. Obitelj se složila jer znamo da je to posljednja očeva želja”, kazao je Renato.

“Dariju je velika želja zabiti gol u petak za našega oca Uzeira. Ove četiri godine koliko je otac bolovao nije bilo lako. Darijo je sve to proživljavao na svoj način, ali to se nikada nije vidjelo na njegovoj igri”, zaključio je Renato.

Facebook
Facebook

“Ovo prvenstvo je Darijevo iz dva razloga”

Predsjednik Neretve Goran Komazin Meka ne sumnja da će Darijo u petak dati sve od sebe na travnjaku.

“Ovo prvenstvo je Darijevo iz dva razloga. Prvi je njegov otac Uzeir, koji nas je nažalost nakon utakmice napustio, a drugi je opraštanje Darija od reprezentativnog dresa. Siguran sam da će proći puno godina i vremena dok netko ne obori njegov rekord nastupa u za njega najdražem dresu”, izjavio je Meka.

“Darija je ovo strašno pogodilo. Uzeir je bio njegov veliki motiv i snaga. Siguran sam da će Darijo sa Uzeirom u srcu i mislima odraditi ovo prvenstvo do kraja na način kako on to samo zna. Darijo je isti na terenu i privatnom životu, nesebičan hrabar i neustrašiv. A najveća karakteristika mu je da je čovjek velikog srca. Darijo je dijete Neretve, Neretva je njegova i Uzeirova posebna ljubav”, zaključio je.

>>> E TO JE PRAVA SRČANOST: Srna emotivnom porukom razgalio suigrače i navijače (FOTO)

>>> SRNA JE LJUDINA KAKVE NEMA: Čačić otkrio što mu je rekao na očevom pogrebu…

>>> NEVJEROJATNI DETALJI IZ ŽIVOTA UZEIRA SRNE: Četnici su mu ubili obitelj, a jedan detalj posebno je potresan…


Komentari