Pogledajte najtežu i najlakšu skupinu u kojoj Hrvatska može igrati na Svjetskom prvenstvu

Sinoćnjom pobjedom Perua nad Novim Zelandom 2-0 kompletirana je lista putnika za SP, kao i jakosne skupine. 

Peru je postao posljednja, 32. reprezentacija koja je osigurala odlazak na SP, a treba istaknuti kako su se Danska i Srbija nadale kako bi Novi Zeland mogao iznenaditi južnoamerikance pa bi u tom slučaju Danska upala u drugu, a Srbija u treću jakosnu skupinu. No, to se nije dogodilo.

Otprije je poznato da se Hrvatska nalazi u drugoj jakosnoj skupini te neće moći igrati s reprezentacijama iz tog “pota”, a to su Španjolska, Engleska, Švicarska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj te Peru.

Najteža i najlakša skupina

Ždrijeb skupina SP na rasporedu je 1. prosinca, a mi smo se odlučili poigrati već sad s kuglicama i vidjeti tko nam sve može biti protivnik. U obzir treba uzeti da u skupini s Hrvatskom može igrati samo jedna europska reprezentacija te po jedna iz svake druge federacije. Prema našem mišljenju, najteža moguća skupina bila bi nam s Njemačkom, Senegalom i Japanom, a nimalo laka ne bi bila ni s Argentinom, Senegalom i Srbijom. Od težih možemo dobiti i Brazil, Island i Nigeriju i dalje da ne nabrajamo.

Što se tiče najlakše skupine za Hrvatsku, skupina s Poljskom, Iranom i Panamom čini se izuzetno prohodna, a ni protiv domaćina Rusije, Kostarike i Saudijske Arabije prolaz ne bi trebao biti težak.

Kombinacija je bezbroj, ali našima će najbitnije biti da ponove igru koju su prikazali protiv Grčke na Maksimiru. Tada ni najteža skupina našim igračima neće predstavljati problem.

SP jakosne skupine


Komentari