POBJEDNICI MEMORIJALA ‘MLADEN RAMLJAK’ MLADI NIGERIJCI: Dinamo upisao najslabiji rezultat u povijesti

Facebook

Zanimljivo je kako mladu ekipu Abuje, kako vidimo, uspješno trenira bivši hrvatski reprezentativac Renato Pilipović.

Gotovo je  14. izdanje Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, a po prvi puta u svojoj povijesti ovo su natjecanje osvojili mladi nogometaši Nogometne Akademije Abuja. Nigerijski su “klinci” u velikom finalu sa 3:1 svladali madridski Real i tako svoj nastup na Memorijalu okončali velikim uspjehom.

Real Madrid poveo je u finalu pogotkom Cedenille nakon kornera u 14. minuti, no Abuja je u nastavku susreta režirala veliki preokret. Prvo je Suleiman u 46. minuti izjednačio s bijele točke, dok je za 2:1 vlastitu mrežu tri minute prije kraja zatresao nespretni Mendoza. Mlade nade Real Madrida kraj su utakmice zaključile s dva crvena kartona, u posljednjim minutama isključeni su Hernandez i Cedenilla. Abuja je to iskoristila, pa je u posljednjoj minuti za konačnih 3:1 zabio Etemargo, prenpsi Goal.

Zanimljivo, mladu ekipu Abuje uspješno trenira bivši hrvatski reprezentativac Renato Pilipović.

Dinamov podmladak ove godine u potpunosti je razočarao i upisao najslabiji rezultat u povijesti turnira. Dinamo je pobjedom (2:0) nad Splitom stigao do razočaravajućeg 7. mjesta, a strijelci u današnjoj pobjedi modrih bili su Ćuže i Đurić.

Dinamo je i dalje s 12 osvojenih naslova najuspješnija momčad u povijesti ‘Ramljaka’, dok po jedan naslov imaju Dinamo Kijev i Nogometna akademija Abuja.


Komentari