PJACA POVUKAO Dinamo u 3. pretkolo: ‘Najmanje je bitno tko zabija dok mi pobjeđujemo!’

gnkdinamo.hr

Kvalitetnom utakmicom u Luksemburgu Dinamo je na prošao u 3. pretkolo Lige Prvaka, ponajviše zahvaljujući Marku Pjaci koji je opet povukao kad je bilo najvažnije…

U Luksemburgu je na Dinamu, nakon loše izvedbe u Zagrebu, bio prisutan određeni pritisak jer se radilo o utakmici na ispadanje, susretu koji ne nudi priliku za popravak. Na kraju su Modri ipak opravdali status favorita i puno skuplje momčadi od luksemburških poluamatera. Sljedeća europska prepreka očekuje ih već idući tjedan, 28. srpnja u 21:00, kada na Maksimir dolazi norveški prvak Molde.

Trener Zoran Mamić posložio je momčad s tri braniča u zadnjoj liniji, dignuo bekove dok je Marko Pjaca bio polušpica iza dva napadača. Dinamo je očekivano zagospodario terenom, diktirao igru koja se odvijala gotovo isključivo na polovici Fole, ali i domaćini su u par navrata bili u mogućnosti ugroziti vrata Dinama nakon gužve i nesmotrenosti obrane Modrih.

Prvi udarac prema vratima imao je Soudani, a potom nešto kasnije Hym brani njegov udarac da bi u 29. minuti zasluženo poveli. Šimunović se priključio napadu i izborio prekršaj, bio je to skraćeni korner, a Machado je uigrano dao povratnu Pjaci koji se krasno izvukao i s desetak metara pogodio kut za prednost Modrih.

Par minuta prije odlaska na odmor, nova dobra akcija Modrih, Pjaca je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, riješio se svog čuvara i preciznim udarcem pogodio drugi kut, i još jednom pokazao da je klasa iznad ostalih igrača svoje momčadi.

U nastavku su ušli Rog i Fernandes i unijeli živost nakon što se igra razvodnila. Fola se pred kraj utakmice otvorila, a to je rezultiralo novim pogotkom u 74. minuti. Ponovno u režiji Pjace, ovog puta u ulozi asistenta. Dodao je Rogu na lijevu stranu, a ovaj se sjurio u kazneni prostor i mirno poslao loptu u mrežu.

“Možda nije bilo lako kako su neki očekivali, ali zasluženo smo prošli dalje. Najgore je igrati utakmice koje si već “debelo unaprijed dobio” i to se još jednom pokazalo u ova dva susreta. Ipak, mislim da smo kvalitetnija momčad od Fole i naš prolaz je zaslužen. Moj golovi? Naravno da sam sretan jer sam pomogao ekipi, no najmanje je bitno tko zabija samo dok mi pobjeđujemo“, kazao je skromni Marko Pjaca.

Modre sada očekuje norveški Molde koji je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka pobijedio Pjunik 5:0, a u uzvratu izgubio 0:1.


Komentari