PJACA ne očekuje golijadu, MAMIĆ ne planira igrati defenzivno

Facebook

Mamić je bio malo skromniji nego uoči utakmice s Arsenalom, sad pak tvrdi kako neće biti jednostavno.

Put putuje Dinamo u Munchen na gdje ih u 2. kolu Lige prvaka čeka moćni Bayern. Moćnim smo najavljivali i Arsenal pa su ispali doista smiješni na Maksimiru. Možda je to bio odličan dan Modrih, možda loš dan Topnike, no, da ne mlatimo više po toj utakmici, okrenimo se onoj sutrašnjoj.

Plavi su otputovali bez Pinta i Sigalija, a mlađi Mamić poveo je sa sobom sljedeću osamnaestoricu: Eduardo, Ježina, Benković, Taravel, Musa, Matel, Pivarić, Goncalo, Ademi, Machado, Antolić, Ćorić, Pjaca, Rog, Soudani, Junior, Henriquez i Hodžić. Prva momčad još nije poznata u potpunosti, a prošloga tjedna Mamić je najavio samo jedno iznenađenje, Benkovića od prve minute.

Poznato je i kako su svi Dinamo vaučeri za utakmicu na Allianz Areni rasprodani pa se očekuje i jaka podrška. “Očekujem puno navijača, znam koliko je karata samo preko Dinama otišlo. Vjerujem da ćemo imati veliku podršku u Münchenu, želio bih da nas navijači bodre i kada nam eventualno ne bude išlo. Takva podrška nam je još jedna privilegija”, riječi Mamića prenosi Goal.hr

Mamić je bio malo skromniji nego uoči utakmice s Arsenalom, sad pak tvrdi kako neće biti jednostavno. “Kao što sam rekao prije Arsenala ovaj nam je dvoboj nagrada za sav trud koji smo pružili u posljednje vrijeme. Nema veće privilegije nego na takvom stadionu igrati protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Očekujemo vrlo tešku utakmicu, ne moramo ni objašnjavati protiv kakvog suparnika igramo. O kvalitetama Bayerna možemo pričati nekoliko sati, no mi želimo pokušati napraviti čudo kao protiv Arsenala. Neće biti jednostavno, ali dat ćemo sve od sebe”, kaže trener Dinama.

Kaže igrači se ne boje i očekuje da budu na top nivou, a nada se kako će Bayernovi imati loš dan i promašiti koju. Teško s obzirom na formu Lewandowskog koji je i ovoga bio aktivan s dva pogotka. No, ipak mu je drago vratiti se u Njemačku gdje je živio devet godina. “Sigurno se veselim povratku u Njemačku, živio sam devet godina godina tamo. Sretan sam što smo izvukli Bayern, osobno sam ga i priželjkivao. Ne planiramo parkirati autobus na Allianz Areni, no možda ćemo biti prisiljeni na nešto tako. Tko zna”, kaže Mamić. Nikad se ne zna, iznenadi li Dinamo, Mamić možda završi kao menadžer Bayerna pošto se već neko vrijeme nagađa o odlasku Pepa Guardiole.

Par riječi imao je i Antolić koji se polako vraća u formu. “Igramo protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi, Bayern je jedna od najvećih svjetskih momčadi. Mi moramo biti taktički savršeni, ali i trkački na vrlo visokom nivou. Samo se tako možemo nadati nečemu. I Bayern ima nekih slabijih strana, istina jako ih je malo, ali nadam se da ćemo ih iskoristiti. Sigurno je privilegija i velika čast igrati protiv Bayerna na Allianz Areni, mi ćemo dati sve od sebe“, nada se Antolić.

Svjestan je i Pjaca kako je Bayern težak protivnik, ali nada se kako će igrati kao protiv Arsenala. Ne boji se kaže, ali ima veliki respekt prema Bavarcima, iako ne očekuje golijadu.


Komentari