PA DOBRO, DOKLE VIŠE?! Nećete vjerovati koliko će milijuna kuna Grad opet dati za obnovu Maksimira

Grad Zagreb odlučio je krenuti u obnovu maksimirskog stadiona koja će se sastojati od rekonstrukcije i natkrivanja zapadne i sjeverne tribine.

Vijest su javili iz zagrebačke gradske uprave 5. veljače kada je na oglasnoj ploči raspisana navedena obavijest. Tamo se nalazi javni poziv svim “vlasnicima i nositeljima drugih stvarnih prava na uvid u spis predmeta radi izjašnjenja”.

U predmetu toga poziva piše kako je investitor Grad Zagreb, a vrsta građevine i radova je “rekonstrukcija i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine stadiona Maksimir”.

“Građevinska dozvola se može izdati i ako se pozvani ne odazovu ovom pozivu”, stoji na oglasnoj ploči.

Prema dokumentaciji, krov nad zapadnom tribinom bio bi dug 153 i širok 54 metra, trebao bi natkriti 12.600 sjedala među kojima i 718 sjedala u predsjedničkoj i preostalih osam loža, dok bi gledatelje na sjevernoj tribini od sunca i kiše trebao štititi krov dužine 180 metara i širok 32 metra koji će natkriti 10.965 sjedala.

U Gradu smatraju kako to ne bi trebao biti kraj natkrivanju stadiona, nego treba napraviti konceptualno rješenje cijelog krova i daljnjeg razvoja ovoga stadiona.

Ovaj projekt ukupno vrijedi 280 milijuna kuna, a prema planovima gradskih službi radovi bi se odvijali u nekoliko faza te bi trebali početi najranije sljedeće godine.


Komentari