OVOME SE NISU NADALI ILI MOŽDA JESU? Pogledajte što se reprezentativcima dogodilo par dana nakon Eura!

Reprezentativci se nisu, tako reći, niti ohladili od Europskog prvenstva, a dočekalo ih je pravo iznenađenje.

Dok jedni na elitna reprezentacijska natjecanja gledaju kroz navijačku prizmu, odnosno, važan im je samo uspjeh i postignuće momčadi za koju navijaju, nekima Europska i Svjetska prvenstva služe kao izlog za pokazivanje najboljih igrača, to jest, pozornica za demonstraciju vještina. Tako ni ovo Europsko u Francuskoj nije iznimka, a kako imamo prilike vidjeti najveći interes povukla je baš hrvatska reprezentacija. Još tamo od pobjede nad Turskom u samom otvaranju natjecanja o Hrvatskoj se piše samo u superlativima, a nakon veličanstvene pobjede nad Španjolcima sve je prešlo u jednu novu sferu.

Hrvatska se, tako reći, nije ni ohladila, a već su počele špekulacije oko transfera velikog broja igrača. Obično reprezentacije koje ostvare neki uspjeh na natjecanjima iznjedre dvojicu, trojicu igrača koji su odskakali igrom od prosjeka i oni su na koncu kvalitetno prodaju, no, ovoga puta mogao bi se dogoditi svojevrsni fenomen. Naime, mogla bi nastati ili bolje rečeno, već je nastala, pomama za gotovo cijelom udarnom postavom hrvatske reprezentacije i većim dijelom klupe za pričuve. Perišić, Pjaca, Brozović, Vida, Ćorluka, Nikola Kalinić, Badelj, Strinić, Lovre Kalinić, Rog, Čop svi su oni ovoga trenutka vrlo vruća roba na tržištu.

Nema tko ne želi Hrvate u svojoj momčadi

Pisali smo već o tome kako je Perišić na meti nekolicine velikana iz engleske Premier lige, među kojima je i Chelsea, Man Utd, Arsenal i Liverpool, isto tako i Pjaca kojeg trenutno lovi Liverpool, Milan, Benfica, no, ostatak ekipe također bi ovoga ljeta mogao zamijeniti svoju nogometnu sredinu nešto jačom, odnosno, mogli bi preći u bolje klubove. Ćorluka je već neko vrijeme na meti Bayerna, Vida je možemo to slobodno reći, prerastao Ukrajinsku ligu, Brozovića je i uoči prvenstva tražilo pola Europe, a najviše je grizao Arsenal, Nikola Kalinić također bi mogao pobuditi interes većih klubova od Fiorentine, a isto vrijedi i za Badelja koji je odigrao fantastično na Euru. Strinić je pak višestruko profitirao nastupima na Euru, iako nije bio na visokoj razini u sve četiri utakmice, pokazao je kako zavrjeđuje mjesto u prvoj postavi, hoće li to biti u njegovom Napoliju ili u nekom drugom klubu vidjet ćemo uskoro.

Što se tiče Roga on za sada nije na prodaju, ali stigne li dovoljno visoka ponuda Dinamo će je morati prihvatiti, slično vrijedi iza Lovru Kalinića koji je zimus zamalo zamijenio dres Hajduka onime iz Aston Ville. Ostatak ekipe je za sada miran, odnosno, ne može preseliti u jači klub jer tamo već igra. Modrić si je samo zacementirao mjesto u Realu nastupima na Euru, a za Rakitića se može reći isto. Jedini koji bi možda mogao promjeniti sredinu jest Mandžukić, ali Juventus će ga se teško odreći pogotovo jer je taman počeo sa sjajnim igrama. Slična je situacija s Kramarićem koji se napokon skrasio u Hoffenheimu, te s Vrsaljkom koji je u tijeku prvenstva već sve dogovorio s Atletico Madridom, a svoj je odlazak u Lazio još ranije dogovorio Ivan Vargić.

Na žalost ili na sreću, kako god to gledate, Europsko prvenstvo jedino je mjesto gdje se igrači koji ne igraju po top ligama mogu malo promovirati i sa sigurnošću možemo reći kako je većina uspjela u tome. Nadamo se samo kako će potencijalni transferi donijeti dečkima plodonosnu budućnost, odnosno, da će u novim klubovima igrati jednako dobro kao što su igrali i sada, ako ne i bolje.

>>> HRVATI VRUĆA ROBA NA TRŽIŠTU: Zbog sjajnih igara na Euru, ove igrače traži pola Europe! (FOTO)


Komentari