Ovo su Dinamovi potencijalni protivnici

Facebook/Dinamo

Dinamo je peti  put izborio plasman , a tamo će ih čekati iznimno zahtjevni protivnici.

UEFA je potvrdila jakosne skupine, a već otprije je poznato da je Dinamo prema koeficijentu svrstan u posljednju, četvrtu jakosnu skupinu.

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se prvaci iz 8 najviše rangiranih UEFA-inih zemalja, dok su od druge do četvrte jakosne skupine momčadi podijeljene prema klupskom koeficijentu.

Skupina 1: Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris, Zenit, PSV Eindhoven
Skupina 2: Real Madrid, Atlético, Porto, Arsenal, Man. United, Valencia, Bayer Leverkusen, Man. City
Skupina 3: Shakhtar Donetsk, Sevilla, Lyon, Dynamo Kyiv, Olympiacos, CSKA Moskva, Galatasaray, Roma
Skupina 4: BATE Borisov, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Gent, Malmö, Astana

Potencijalni rival Dinamu postala je talijanska Roma, ekipa s kojom će biti izuzetno teško igrati. Sve redom snažni protivnici nalaze se u prve tri skupine i koja god grupa dođe u obzir zasigurno će biti atraktivno pratiti neke od najpoznatijih igrača na maksimirskoj tratini.


U ždrijebu se nalaze 32 momčadi, od kojih je 22 automatski osiguralo skupine, a deset kroz kvalifikacije. U prvoj jakosnoj skupini nalaze se prvaci iz 8 najviše rangiranih UEFA-inih zemalja, dok su od druge do četvrte jakosne skupine momčadi podijeljene prema klupskom koeficijentu.

Svaka grupa sastojat će se od jednog kluba iz svake jakosne skupine, dakle četiri kluba, s time da klubovi iz istih zemalja neće moći igrati u istoj grupi. Također, osim izvlačenja UEFA će dodijeliti i nagradu za najboljeg igrača Europe u prošloj sezoni, a krug se suzio na samo tri imena, Messi, Ronaldo i Luis Suarez.

Komentari

loading...
-->