OVAKAV RASPLET NISMO PREDVIDJELI: U posljednjih osam kola HNL-a čekaju nas pravi trileri!

gnkdinamo.hr

Rijeka je opet stigla na svega dva boda od Dinama i još se jednom potvrđuje činjenica kako možda nisu baš svi “skinuli gaće” pred Dinamom i Mamićevim uzvicima iz rujna kako će Dinamo opet biti prvak.

HNL je dosadna liga, reći će mnogi, no, čim bacite oko na bodovno stanje tablice nakon posljednjeg 28. kola, baš vam se i neće činiti dosadnom. Naime, kako je Dinamo bez imalo truda prosuo bodove na Poljudu, a Rijeka je promarširala Zaprešićem, na vrhu još jednom imamo napetu situaciju.

Rijeka je opet stigla na svega dva boda od Dinama i još se jednom potvrđuje činjenica kako možda nisu baš svi “skinuli gaće” pred Dinamom i Mamićevim uzvicima iz rujna kako će Dinamo opet biti prvak. No, pogledajmo prvo širu sliku. Riješene su u principu samo dvije situacije, prva je ona da će Hajduk gotovo sigurno biti treća momčad prvenstva, a druga je ona da će se Zagreb oprostiti od prve HNL. Što bi značilo da su otvorena dva najzanimljivija “bojna polja” u HNL-u.

Prvo je, naravno, ono za prvo mjesto između Dinama i Rijeke, a drugo je ono za četvrto mjesto između Lokomotive i Splita gdje se također vodi mrtva utrka za posljednje mjesto koje vodi u europsko natjecanje. Kao što smo već kazali Dinamo i Rijeka između sebe imaju tek dva boda razlike koja idu u korist Dinamu, dok Split ima tek jedan bod prednosti pred Lokomotivom.

Jedna utakmica mogla bi prelomiti sve

Jasno je kako niti jedna o četiri spomenute ekipe više nema pravo na kiks u preostalih osam kola. No, raspored kaže kako bi kikseva itekako moglo biti. Dinamo do kraja prvenstva ima još samo tri domaće utakmice (Osijek, Zagreb i Istra) i ček pet gostujućih (Inter, Rijeka, Lokomotiva, Slaven, Split), a Rijeka do kraja ima četiri domaće (Zagreb, Dinamo, Split, Istra) i četiri gostujuće (Slaven, Lokomotiva, Hajduk ,Osijek). I jednima i drugima na putu stoje momčadi koje mogu itekako pomrsiti račune. Dinamu su to utakmice s Rijekom, Interom i Splitom u gostima, dok će Rijeci najviše smetati dvoboji s Dinamom i Splitom kod kuće i Hajdukom i Lokomotivom u gostima. Rijeka ipak možda ima malo teži put, iako Dinamo ima manje domaćih utakmica, tako da se može kazati kako Dinamo ipak ima malo lakši raspored.

Teško je prognozirati koja bi utakmica mogla biti prijelomna za Dinamo i Rijeku, ali jednu sigurno možemo izdvojiti, a to je ona koja se igra na Rujevici 20. travnja baš između Rijeke i Dinama. Iz svega možemo zaključiti samo jedno, ovo će biti veoma neizvjestan rasplet prvenstva i nakon deset godina totalne dominacije Dinama može se dogoditi da naslov prvaka ipak ode u Rijeku.


Komentari