OGORMAN KIKS HNS-a: Repka ponovila grešku Dinama, prijeti im čak i izbacivanje

HNS

Opcija u kojoj repka prolazi nekažnjeno veoma je neizgledna.

Nogometaši U-21 selekcije Hrvatske, glatko su pobijedili Estoniju u Zaprešiću sa 2:1. Odabranici Nenada Gračana, začuđujuće su imali više problema s Estoncima nego nekoliko dana ranije sa moćnim Španjolcima preko kojih su prošli kao uragan s 3:0. Hrvatska trenutno sjedi na čelu skupine u kvalifikacijama za U-21 Euro s 18 bodova, no, stvari su se baš na utakmici s Estoncima malo zakomplicirale i to ne greškom igrača.

Naime, za Hrvatsku je nastupio igrač, Ivan Fiolić koji nije bio u zapisniku. On je u igru ušao umjesto Antonija Milića, a čak je i televizijski komentator prijenosa odmah uočio kako Fiolić ne bi trebao biti na terenu jer nije u zapisniku.

Ono što sada slijedi jest to da bi Estonija mogla na kraju dobiti ovu utakmicu za zelenim stolom jer su cijeli ovaj slučaj gotovo odmah zamijetili delegati i zabilježili to u svoje bilježnice. Nakon incidenta nitko od odgovornih nije se oglasio, a iz HNS-a su potvrdili  kako se radilo o tehničkoj pogrešci i kako su već u kontaktu s UEFA-om.

Igrači šokirani, Hrvatskoj prijeti izbacivanje?

Igrači su malo je reći šokirani nastalim događajem, baš zato što su neki još donedavno imali sličan slučaj u klubu (Dinamo).

“Čuo jesam nešto o toj temi, ali stvarno ne znam što se događa. Nije do mene”, komentirao je Fiolić, ali uistinu nije do igrača, nije bilo niti u slučaju Fintića u Dinamu niti je sada u slučaju s Fiolićem.

Oglasio se i Marko Rog kojemu je odmah pao napamet slučaj iz Dinama. “A joj, ma valjda se neće dogoditi slučaj kao s Dinamovim juniorima. Mi smo odigrali ok utakmicu, malo smo umorni, ali smo zasluženo pobijedili. Bili smo bolji, pa se sada okrećemo dvobojima sa Švedskom” poručio je Marko Rog, prenosi goal.com.

 

Cijela stvar bi zapravo mogla završiti na Disciplinskoj komisiji u Nyonu, istoj ono instituciji koja je bez problema izbacila juniore Dinama iz Lige prvaka zbog slične greške kao što je ova. Sve što možemo očekivai jest, prvenstveno, da slučaj neće završiti na Disciplinskoj (vjerojatno hoće), a onda se moliti da Hrvatsku ne izbace iz natjecanja, a za prijenos bodova Estoncima ne treba se previše brinuti jer će se to gotovo sigurno dogoditi. Opcija u kojoj repka prolazi nekažnjeno veoma je neizgledna.


Komentari