ODBILI DOBRU PONUDU VELIKOG KLUBA: Dinamo namjerno koči Brekalov transfer?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Već treću utakmicu za redom Brekalo nije u kadru prvotimaca, a posljednju utakmicu, onu u kojoj je Dinamo slavio protiv Slavena i odnio “Rabuzinovo sunce”, odgledao je s tribina Gradskog vrta.

Otkako je javno obznanio da neće potpisati novi ugovor s Dinamom, situacija za mladog Josipa Brekala postala je izuzetno nepovoljna. Naime, već treću utakmicu za redom Brekalo nije u kadru prvotimaca, a posljednju utakmicu, onu u kojoj je Dinamo slavio protiv Slavena i odnio “Rabuzinovo sunce”, odgledao je s tribina Gradskog vrta.

Mamić je navodno Brekala prekrižio s popisa za Koprivnicu u ligaškom okršaju s Belupom prošloga kola, a to je izazvalo ljutnju kod mladog talenta, doznaje SN. Mora se priznati kako je Mamić tu povukao logičan potez jer nema baš previše smisla uigravati i graditi minutažu Brekalu ako odlazi na kraju sezone.

No, situacija koja je uslijedila nije baš najjasnija jer je Mamić rekao da to što je odbio novi ugovor ne znači da neće odraditi i trenutni. “Osim što ima jaku konkurenciju na svojoj poziciji, Josip ima želju za odlaskom koju je artikulirao u razgovoru. Silno želi otići iz Dinama i zato nije u prvom planu. No, to ne znači da će i otići jer ima ugovor do ljeta 2017. Mi smo gospodari situacije“, objasnio je trener Dinama nakon utakmice u Osijeku.

Namjerno blokiraju transfer?

Inače, proširila se priča kako Wolfsburg već ima dogovor s Brekalom, ali Dinamo sustavno odbija njihove službene ponude. Prvo su krenuli malo skromnije s tri milijuna eura, a potom su poslali podebljanu od pet milijuna i 25 posto od sljedećeg transfera. Čak su pristali i uplatiti odmah četiri milijuna na račun Dinama, dok bi se to inače obavljalo u obrocima. I eto nove nelogičnosti, Dinamo je i tu ponudu odbio.

Situaciju sada valja pogledati iz kuta Budnesligaša jer kupuju igrača koji ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu seniorske momčadi u komadu, ali kako su već dobro zagrizli vjerojatno će Dinamu poslati i treću ponudu koja bi mogla sezati i za milijun ili dva više od posljednje. Na kraju sve ostaje na Mamiću koji i dalje može pokušati s blokadama transfera, ali time može isforsirati dvije stvari. Prva solucija je da Brekalo potpiše novi ugovor, a druga je da stari odradi gledajući Dinamo s tribine.


Komentari