NOVA ZVIJEZDA SVJETSKOG NOGOMETA! Upoznajte 12-godišnjaka kojeg Chelsea želi oteti Barci!

Vidjet ćemo za 6- godina hoće li Xavi doista izrasti u velikog igrača. Ne bi bio prvi koji je hvaljen na sva zvona i unatoč talentu propao…

Xavi Simons ima tek 12 godina i igra u Barceloninom podmlatku, ali već sada mnogi u njemu vide jednog od nositelja buduće Barcelone, kada Messi ode u mirovinu. Prepoznali su to i drugi klubovi, pa tako Xavijev otac Regillio, inače bivši nogometaš, a sada jedan od trenera mlađih kategorija u Ajaxu, redovito dobiva ponude za prelazak njegovog sina. Chelsea je tako već 2014. poslao ponudu, a prije neki dan stigla je i nova, nakon što je Xavi briljirao na turniru “La liga talenata” koji se prošli mjesec igrao u Miamiju osvojivši nagradu za najboljeg igrača.

To natjecanje igrača do 12 godina starosti u Španjolskoj već ima reputaciju vrbovanja mladih talenata, a kao najbolji primjer ističe se Andres Iniesta, kojeg je Barcelona primijetila upravo na ovom turniru, kada je igrao za Albacete.

Xavi Simons ime je dobio po Xaviju Hernandezu, još jednom velikanu Barcelone, a zanimljivo je da također igra u veznom redu. Rođen je u Amsterdamu, a s 3 godine se preselio u španjolski Alicante. Kad je imao 6 godina već je igrao s Villarrealovim podmlatkom u U-9 momčadi. Sa 7 godina prešao je u Barcelonu. Sada, pet godina kasnije, uz Celtinog Huga Alvareza smatra se najvećim talentom u Španjolskoj.

“Agenti mi prilaze i govore da rade za engleske ili španjolske klubove. To me ne dira. Barcelona je velik klub. Ne gledam na to kao trener, već kao otac. Kao bivši igrač znam da ga čeka suočavanje s puno stvari. Trofej najboljeg igrača s turnira nije ni pogledao, zaokupljen je igranjem na mobitelu. Kad igra, izgleda kao profesionalac. On je velik, kad dirigira igrom na terenu, ali izvan njega je dijete”, kazao je njegov otac koji kaže kako se polako počinje osjećati pritisak oko njegovog sina, ali da ga on pokušava zaštititi.


Komentari