Nova istraga protiv Mamića: U tri godine digao 2,57 milijuna klupskih eura bez osnove

photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je novu istragu protiv bivšeg izvršnog dopredsjednika Dinama Zdavka Mamića kojega u ovom slučaju tereti da je zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju od 2004. do 2007. Dinamo oštetio za više od 2,6 milijuna eura.

Tužiteljstvo je u četvrtak objavilo da je istragu protiv Mamića, kojemu ne navode identitet već samo godine i bivše funkcije, pokrenulo “na temelju rezultata izvida pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći i kaznene prijave Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija”.

Državno odvjetništvo sumnja da je Mamić kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama od početka veljače 2004. do 7. ožujka 2007. “s računa kluba u jednoj austrijskoj banci”, kao ovlaštena osoba za raspolaganje novcem na tom računu, “bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno najmanje 2.535.574,71 eura u gotovini, a određeni je iznos novca s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun”.

Mamić si je na taj način pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2,57 milijuna eura odnosno 19 milijuna kuna, dok je “bratu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje” 58.800 eura odnosno nešto manje od 450 tisuća kuna.

Tužiteljstvo sumnja da su novac za koji su oštetili Dinamo Mamići koristili “za svoje potrebe”.

Zbog izvlačenje novca iz Dinama Zdravku Mamiću i njegovu bratu Zoranu već se sudi na osječkom Županijskom sudu.


Komentari