NK Zagrebu istječe zakup: Slijedi li rušenje stadiona u Kranjčevićevoj!?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nogometnom klubu Zagreb ovog mjeseca ističe koncesija na korištenje stadiona u Kranjčevićevoj pa se postavlja pitanje je li došao trenutak kada će se stadion rušiti i graditi poslovno-stambeni kompleks.

Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu dovršen je davne 1921. godine, a mnogi zabrinuti ljubitelji nogometnog kluba Zagreb boje se kako stadion broji posljednje dane, nakon što je potvrđeno kako NK Zagrebu ističe pravo na zakup ovog mjeseca. Slijedom toga nazvali smo glasnogovornika kluba Zlatka Abramovića koji nam je kazao da razloga za brigu, barem zasada, nema i da se stadion ne bi trebao rušiti do daljnjega.

“Tko zna, jednog dana možda se i sruši, jer je već bilo pokušaja pa je ta ideja otpala. Iako i sad ima zanimljvog zemljišta oko stadiona, barake koje bi se mogle očistiti i tu bi se moglo graditi. No, situacija je sada da će Grad Zagreb na sebe preuzeti upravljanje stadionom, a mi više nećemo biti ti koji ćemo ga iznajmljivati NK Rudešu i NK Lokomotivi, već ćemo od sljedećeg mjeseca kao i ta dva kluba biti korisnici stadiona o kojem će se brinuti Grad”, objašnjava Abramović.

Već je poznato da se stadion i prostor oko njega prema GUP-u nalaze u narančastoj zoni, dakle onoj koja je predviđena za izgradnju, tako da priča o rušenju stadiona i izgradnji poslovno-stambenog kompleksa itekako “drži vodu”. Pogotovo ako se zna da će se NK Rudeš vratiti na svoj stadion kad poboljša infrastrukturu, a i NK Lokomotiva se može sa NK Zagrebom iseliti na terene u Veslačkoj ulici.

“Bilo je kalkulacija ranije da bi NK Zagreb mogao igrati u Veslačkoj, no tamo je primjerice ograda preblizu igralištu i potrebne bi bile još neke preinake o kojima nitko ništa ne priča i ne govori, tako da je stanje nepromijenjeno i mi ćemo igrati i dalje u Kranjčevićevoj. Trenutno vlada status quo oko svega”, dodaje Abramović.

GUP pokazuje kako je stadion u Kranjčevićevoj u narančastoj zoni.
GUP pokazuje kako je stadion u Kranjčevićevoj u narančastoj zoni (kliknite na fotku za povećanj)

Taj status mogao bi se vrlo lako promijeniti, ako interesni lobiji doista prevagnu i ostvare ono o čem se već godinama piše.

Inače, NK Zagreb je ispao u treću ligu i pitanje je hoće li klub pod vodstvom Dražena Medića ikad više doći u najviši rang hrvatskog nogometa. Neki u tome vide i možebitnu urotu kojoj je cilj bio da NK Zagreb ispadne u niže lige kako bi se tranzicija i rušenje stadiona lakše obavilo. Treba dodati da su upravo takvo nešto prije dolaska Medića u Kranjčevićevu 2004. isprobali njegovi prethodnici, Miroslav Marčinković i Drago Marić, no nisu uspjeli, tako da se nadamo da će stadion u Kranjčevićevoj i dalje opstati.

Ono što je također negativno u cijeloj priči oko NK Zagreba je činjenica da utakmice kluba gotovo nitko ne dolazi gledati. Razlog je što su navijači, poznati kao White Angelsi, nezadovoljni vodstvom kluba osnovali vlastiti klub, Zagreb 041, koji se natječe u županijskoj ligi.


Komentari