NK Špansko dobiva ‘pojačanje’ s neba: U novu sezonu uz pomoć Sunca

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Čelnici zagrebačkog nogometnog trećeligaša, NK Špansko, nisu mirovali u vrijeme karantene te u nastavak natjecanja idu uz pomoć Sunca. Da, dobro ste pročitali Sunca, ne sudca.

Kako prenosi 24 sata, NK Špansko je danas jedini hrvatski nogometni klub koji koristi solarnu energiju. Od ovoga tjedna klupske svlačionice krasi 51 solarna ploča (veličine 18,5×8 metara), pa u tom klubu više neće biti problema sa strujom.

“Željeli smo napraviti nešto pozitivno oko ovoga kluba, a investicija ulaganja u solarnu energiju trebala bi nam se isplatiti već kroz 18 mjeseci. Solarne ploče povlače energiju 15 kW (kilovata), tako da je ovo veliki klupski projekt koji smo sada uspješno odradili. Teško je reći koliko će klub uštediti ovim potezom, no riječ je o velikom novcu”, kaže predsjednik kluba Filip Bilandžić.

Cijeli projekt koštao je 100-injak tisuća kuna, a ovim je potezom u Španskom zauvijek riješeno pitanje tople vode s kojim se često bore brojni hrvatski niželigaši. Proteklih godina NK Špansko često se pojavljivao u medijima, ali samo uz negativne konotacije (neredi, borbe oko kluba…), no promjenom vlasničkih struktura iz listopada 2019. godine, u zapadnom dijelu grada sve je krenulo na bolje.

Sljedeći potez klupskih čelnika je postavljanje solarnih (pametnih) klupa uz glavno igralište, stigla je i nova umjetna trava na pomoćno igralište. U međuvremenu su postavljene nove svlačionice, a potpuno novo ruho dobio je i klupski kafić ‘Shpaolin’.


Zanimljivo, na terenima NK Špansko su tijekom karantene zbog korona virusa samostalno trenirali i prvotimci Dinama Mislav Oršić, Sandro Kulenović i Francois Moubandje.

Komentari

loading...
-->