NITKO SE NE MOŽE BRANITI 90 MINUTA: Česima na naplatu stiglo forsiranje bunkera (VIDEO)

Facebook

Španjolska je uz puno muke jedva svladala Češku koja je cijelu utakmicu provela uglavnom braneći svoja vrata.

Španjolska je pomalo iznenađujuće otvorila Europsko prvenstvo teškom mukom svladavši Češku koja je gotovo cijelu utakmicu provela braneći svoja vrata. Pobjedu im je donio stoper Gerard Pique u 87. minuti kada je glavom pogodio ubačaj Inieste. S druge pak strane sjajnu partiju odigrao je vratar Petr Čech. Španjolci su sada dogurali do 600 minuta bez primljenog pogotka na europskim prvenstvima što je ujedno i rekord, a spomenimo i kako već 13 utakmica na ovom natjecanju nisu izgubili utakmicu.

Češka je dosta očekivano odigrala jednu vrlo zatvrorenu i ograničenu utakmicu, takoreći, igrali su bunker. No, nitko se ne može braniti 90 minuta, pa tako ni Česi koji su bili tako blizu da izvuku remi, ali Pique im je presudio.

https://www.youtube.com/watch?v=jTy-tBnT6LU

Iako su Česi rekli Španjolcima, “izvolite gospodo, napadajte”, dugo se čekalo na poštenu priliku, gotovo 15-ak minuta, a tek je onda Silva progirao za Moratu koji ne uspjeva svladati Čecha. Držali su Španjolci ritam utakmice, ali sve su im šanse bile mlake što je vratar Češke vješto čistio. Redali su se u prvome dijelu udarci Morate, Silve, Fabregasa, ali Čech je sve skidao. Ipak, “bunkeraši” su uspjeli malo opasnije zaprijetiti preko Necida krajem prvog dijela, ali De Gea je ipak bez problema to otklonio.

U nastavku prvi prijete Česi preko Hubnika, ali ne Španjolcima već sami sebi. Naime, Hubnik je utrčao na dodavanje Morate i skoro postigao autogol. No, tu je bio Čech. Nisu Česi bili bez prijetnji, ali Španjolska je sve pokušaje uspješno odbijala. Sve do negdje sredine drugoga dijela utakmica je bila neizvjesna, a onda je Furia ubacila u višu razinu i navalila na Čehe. Izvodila se “redaljka” na Petru Čechu, tukli su Alba, Silva Nolito i Aduriz, ali Česi su se uspješno branili.

Ipak kapitulacija se dogodila u 87. minuti kada ubačaj Inieste završava na glavi Gerarda Piquea koji neobranjivo šalje loptu iza leđa Čechu. U sudačkoj nadoknadi Darda je probao smanjiti, ali De Gea je i to skinuo.


Komentari