Ništa od Rijeke: Eduardo pronašao novi klub izvan Hrvatske

Bivši napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva karijeru ipak neće nastaviti u Hrvatskoj.

Iako je Rijeka spominjana kao moguća nova destinacija Eduarda (34 god), hrvatski Brazilac pred potpisom je ugovora s poljskim prvakom Legijom iz Varšave. Kako piše na stranicama tog kluba, Dudu još samo mora proći liječničke preglede nakon čega će potpisati ugovor.

Poljski klub predstavio je Eduarda kao igrača koji je u 62 utakmice za Hrvatsku postigao 29 golova, a u Ligi prvaka je u 32 nastupa upisao 9 golova. Nije Eduardo slučajno završio u Legiji, jer tamo je trener svima dobro poznati Romeo Jozak.

“Poznajem Eduarda od njegove 15 godine i nemam dvojbe da ga ozljeda u Arsenalu nije spriječila, zahvaljujući njegovom velikom talentu i brazilskoj strasti kombiniranoj s europskim mentalitetom, on bi bio jedan od najboljih napadača na svijetu. On je i dalje nogometaš s enormnim vještinama. Vjerujem da će njegovo iskustvo i glad za golovima biti od velike pomoći Legiji, a igrač svjetske klase će postati uzor za mlade nogometaše u prvoj momčadi i akademiji”, kazao je Jozak.

Drugi Hrvat u Legiji, tehnički direktor Ivan Kepčija, koji je zadužen za Legijinu akademiju je pak kazao:

“Jedan od naših glavnih ciljeva je pomlađivanje momčadi, ali Eduardo je svjetska klasa koja može donijeti veliko iskustvo i kvalitetu momčadi. Njegov jedinstven mentalitet i karakter će pomoći u razvoju mladih igrača i bit će od velike koristi za nas. Kombinacija mladosti, iskustva i dobrih vještina pomoći će u izgradnji momčadi, ali i osvajanju prvenstva, što se i očekuje od Legije.

Osim Eduarda, Legiju bi trebao pojačati i donedavni kapetan Dinama Domagoj Antolić, koji je avionom doputovao u glavni grad Poljske.

 

 


Komentari