NIJE U NOVCIMA SVE ILI MOŽDA IPAK JE? Savez i igrači dogovorili se kako će podijeliti premije od Eura

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Spomenimo i kako se dio premija već dijelio i to za plasman na Euro, ali tada je raspodjela bila debelo u korsit Saveza.

Uoči početka Europskog prvenstva, ne govori se samo o igri, taktici, igračima, formi, kondiciji i raspoloženju, govori se i o pokretaču svega na svijetu pa tako i nogometa – novcu! Poglavar HNS-a Davor Šuker, dogovorio je s izbornikom Čačićem, kapetanom Darijom Srnom i nekolicinom iskusnijih igrača raspodjelu premija za rezultat na Euru. Savez i igrači sklopili su dogovor kako će se “plijen” dijeliti na pola. 

Kako se pobjeda na Europskom prvenstvu nagrađuje s milijun eura, a remi s pola milijuna, znači da bi momci već u skupinama imali šanse privrediti tri milijuna eura, odnosno sebi osigurati milijun i pol eura. Plasman među osam najboljih ekipa donio bi im još milijun i pol eura, a četvrtfinale lijepih dva i pol milijuna. Za plasman u finale mogu dobiti pet milijuna eura, a osvoje li nekim čudom Euro, dobit će osam milijuna eura. Što bi na kraju značilo, ako prođu prvenstvo bez poraza dobit će 20 milijuna eura, pola od toga ide igračima, a pola Savezu.

Spomenimo i kako se dio premija već dijelio i to za plasman na Euro, ali tada je raspodjela bila debelo u korsit Saveza. Dijelilo se osam milijuna eura, a čak 70 posto išlo je Savezu, što znači da su igrači dobili oko 2.4 milijuna eura.


Komentari