Nije se dogodilo ništa posebno, Dinamu PROLJEĆE U EUROPI NIJE SUĐENO…

Facebook

Dinamo više nema ni teoretske izglede osvojiti treće mjesto s kojim bi nastavio europske avanture barem u Europskoj ligi.

Ništa se oko Dinama ne mijenja, već dekadama, što se tiče europskih nastupa. Dinamo ne može dočekati proljeće u Europi i dalje, sada je to izvjesno nakon 0-3 (0-2) poraza u Londonu protiv Arsenala, Dinamo više nema ni teoretske izglede osvojiti treće mjesto s kojim bi nastavio europske avanture barem u Europskoj ligi. Pogotke za Arsenal su postigli, Ozil i Sanchez (2). Dinamo jedva da je i zapucao na vrata Czecha, i tek nakon što je pobjednik bio davno odlučen…

Lijepo je izgledala po Dinamove navijače ova utakmica tek nekoliko prvih minuta. Dok se londonska momčad još nije dobro rasporedila na terenu i nije krenula agresivno. Pa smo takou uvodnim minutama znali svjedočiti i finim bijegovima Roga, i dobrim dodavanjima vezne linije, izgledalo je u startu utakmice da Dinamo ima i usredotočenost i kvalitetu oduprijeti se Arsenalu…

No, nakon što je Arsenal ubacio u brzinu više, zapravo nakon što su domaći nogometaši organizirali prvu pravu akciju, onako dodavajući se po tlu, brzo i precizni, tada se vaga debelo prebacila na Arsenalovu stranu. Momčad Arsene Wengera potom je stisla iz sve snage i bilo je pitanje minuta kada će Dinamova obrana kapitulirati.

Sigurno su Arsenalovi nogometaši čuli i da Bayern šamara Olympiacos, to im je dalo dodatnog motiva, jer pobjeda protiv Dinama mogla bi pripomoći plasmanu u sljedeću rundu Lige prvaka. Stoga, Dinamov gol je bio pod opsadom. A izdržao je do 29. minute. Egzekutor je Ozil nakon sjajne akcije, Dinamova obrana disala je na konopcima, prije ili kasnije morala je pasti na pod.

Dinamo se nije još nije ni snašao a primio je četiri minute kasnije i drugi pogodak. Pod naletom Arsenalovih nogometaša Dinamo je izgubilo loptu ispred svojih vrata, Monreal je pobjegao po lijevoj strani, njegov prodor pratio je na drugoj stativi Sanchez, jasno uslijedilo je proigravanje Monreala za Sancheza i pogodak za 2-0 Arsenala.

Sad je tek Arsenal navalio, mogao je do odlaska na odmor postići još koji gol, ali sada je tradicionalno počeo braniti Eduardo, nakon što je već primio dva gola.

U nastavku se ritam utakmice malo primirio, najprije je Arsenal upropastio nekoliko zgoda a potom je Dinamo kao napao, petljao s loptom oko domaćeg kaznenog prostora, no bez konkretnih uradaka.

U 69. minuti i najljepši trenutak utakmice, Campbell je krasno proigrao Sancheza u srcu Dinamovog kaznenog prostora, predriblao je i vratara i zakucao loptu u mrežu za 3-0. Ova akcija toliko je bila atraktivna da slobodno može služiti kao reklama za nogomet.

Potom je Pjaca mogao nešto više učiniti, našao se ispred Cecha, no bio je ipak dobro pokriven. Arsenal je već uživao u visokoj pobjedi, Dinamo je tražio iskupljenje barem počasnim pogotkom…

>>> BBB-ovci najavili revoluciju: ‘SVOJU BORBU SELIMO NA ULICE, IMAT ĆETE NAS ZA VRATOM’

>>> KRAJ PAKLENE ERE ZA NAVIJAČE DINAMA! BBB-ovci poručuju: ‘Vraćamo se tamo gdje pripadamo!’

Komentari

loading...