NI PJACA, NI ĆORIĆ, NI JUNIOR, NI NESTOROVSKI: Nećete vjerovati tko je najbolji igrač HNL-a ove sezone

PICMONKEY

On se nekako ugurao ispred Nestorovskog i nekolicine Dinamovaca i odnio vrijednu titulu najboljeg igrača Prve HNL.

Premda je Dinamo osvojio naslov i to ponajviše zbog dobre forme Pjace, Ćorića, Soudanija, Juniora, a u Interu pak imamo fenomenalnog Iliju Nestorovskog, prvog strijelca HNL-a s 25 postignutih pogodaka, titula najboljeg igrača prvenstva ipak ide Hajdukovcu, Tinu Svenu Sušiću.

Prema odabiru Sportskih novosti, Hajdukov veznjak je to zaslužio time što je bio prvi strijelac Hajduka s 15 pogodaka (12 u prvenstvu i tri u Kupu) i time što je dobru formu njegovao kroz cijelu sezonu, iako je njegov Hajduk ove sezone podbacio i završio na trećem mjestu Prve HNL.

Sušić je tako uspio navući “žutu majicu” ponajprije ispred spomenutog Nestorovskog koji je zabio 25 golova, a potom i ispred nekolicine Dinamovaca i Riječana koji su predvodili klubove do sjajnih rezultata. Do tog prestižnog proglašenja došao je kolo prije kraja prvenstva jer je u ukupnom poretku skupio 146 bodova.

Zadovoljan je igrama, ali ne i sezonom

“Nagrada za najboljeg igrača mi puno znači, naročito što dolazi iz ruku novinara koji su ocjenjivali igre tijekom cijele sezone. Očito je da sam u dosta utakmica bio dobar čim sam osvojio ovu nagradu. Ovo priznanje mi je poticaj da budem što bolji u narednom periodu”, kazao je Sušić za službene klupske stranice i napomenuo kako je zadovoljan svojim igrama, ali ne i ovosezonskim rezultatima svog kluba.

“Dogodilo se previše okolnosti koje su utjecale na to. Za prvi dio sezone nemam prevelikih zamjerki. Bili smo vodeći neko vrijeme, da je bilo više sreće mogli smo i zadržati tu poziciju. U Europi smo došli do četvrtog pretkola gdje nas je izbacio Slovan iz Libereca. U prvenstvu smo jako dobro stajali, u nekim utakmicama protiv Dinama smo mogli osvojiti koji bod više. Drugi dio sezone smo odigrali dosta lošije što je i očekivano s obzirom na to da smo u zimskom prijelaznom roku ostali bez Caktaša koji je bio naš najbolji igrač, Milovića koji je bio stup obrane, Balića i Maglice. Praktički smo ostali bez standardnih prvotimaca, a pokosile su nas ozljede Vlašića, Ohandze kasnije i Bencuna“, objašnjava Sušić.

Iako će se mnogi možda složiti s time da je ovu titulu zaslužio Ilija Nestorovski ili pak netko od Dinamovaca, mora se priznati kako je Sušić uistinu briljirao ove sezone i Hajduku donio barem jednu titulu.

>>> ZAPRAVO JE ON NAJVEĆA ZVIJEZDA HNL-a: Magični napadač Ilija Nestorovski otvorio dušu


Komentari