NEVJEROJATNO! Sigurno nećete pogoditi tko bi mogao NA KLUPU REPREZENTACIJE…

Facebook

Još nismo ni prožvakali Zorana Mamića kao mogućeg novog izbornika, a već se pojavio novi veliki zalogaj.

Grizemo nokte već danima iščekujući odluku velikih vođa HNS-a o statusu sadašnjeg i odabiru novog izbornika. Svakim danom obruč se stišće i popis kandidata je sve manji. Posljednje ime koje se počelo provlačiti kroz medijske pore je, vjerovali li ne, Ante Čačić. Kako je naš jedini donekle kvalitetan trener trenutno zauzet u Premiershipu hvatanjem mjesta koje vodi u UEFA-u, a nedavno je propustio ulazak u istu, izbor trenera spao je na nekolicinu domaćih.

YouTube
YouTube

Uži izbor su Tomo Ivković, Nenad Gračan, Zlatko Kranjčar, Nenad Bjelica, Zoran Mamić i Ante Čačić. Ivkovića i Kranjčara možemo odmah prekrižiti jer nisu baš u dobrim odnosima s vladajućima u HNS-u. Ostaju nam tako trenutni trener U21 reprezentacije Gračan, menadžer talijanskog drugoligaša Spezie, Bjelica, ali najbolje ipak kotiraju treneri Dinama i Lokomotive, Mamić i Čačić. Od navedenih potencijalnih kandidata niti jedan nema internacionalno trenersko iskustvo što bi, pretpostavlja se, trebao biti uvjet za vođenje reprezentacije, ali možda u nekom drugom savezu.

Pa ako internacionalno trenersko iskustvo nije uvjet zašto onda Ante Čačić? Zašto ne stranac? Zašto ne, recimo, Jurgen Klopp? Nema ni on internacionalnog trenerskog iskustva, a podigao je veliki Dortmund s dna. Odgovor vjerojatno leži u tome što je Čačić iskusniji trener s deset godina staža više, Čačić je ipak vodio Kamen Ingrad, Inter (Zaprešićki), Zadar, Sesvete i ne zaboravimo Dinamo i Lokomotivu, a Klopp samo Mainz i Dortmund.

Opcija koju također ne bi trebali otpisati je tandem Mamić – Čačić. S jedne strane imamo spoj mladosti i karizme, a s druge strane imamo vrsnoga taktičkoga maga s preko 20 godina iskustva. Tko zna možda budu novi Lars Lagerback i Tommy Soderberg. Jedno je sigurno ako otpadnu ova dvojica uvijek ostaje opcija, Kruno Jurčić.

>>> ZORAN MAMIĆ NOVI IZBORNIK?

>>> MEDIJI OD KOVAČA PRVO STVORILI MOURIHNA, A ONDA… Ako je on najbolje među hrvatskim trenerima, ne piše nam se dobro!


Komentari