Neslužbena procjena: NEĆETE VJEROVATI KOLIKO VRIJEDI DINAMO

stadiumguide.com

Procjenu vrijednosti kluba izvršavala je nezavisna revizijska kuća, a prema tvrdnjama čelnika kluba koji nisu u zatvoru ona iznosi oko 30 milijuna eura.

Privatizacija već duže vrijeme kuca na vrata Dinama, a goruće pitanje je koliko “ponos Zagreba grada” uistinu vrijedi. Procjenu vrijednosti kluba izvršavala je nezavisna revizijska kuća, a prema tvrdnjama čelnika kluba koji nisu u zatvoru ona iznosi oko 30 milijuna eura.

“Još ne znamo točno, nije potvrđeno, ali po onome što znamo, procjena Dinama vrti se oko 30 milijuna eura“, rekao je za Sportske novosti predsjednik Dinama, Mirko Barišić, a direktor Svetina nadodao je kako je sve u principu gotovo i kako elaborat uskoro može pred HNS i Ministarstvo.

Kako Dinamo nema svoj stadion jer je Makismir i dalje u vlasništvu grada, automatski se umanjuje tržišna vrijednost. No, s druge strane Dinamo je postao svojevrsni nogometni brend u Hrvatskoj pa i šire, što zbog broja igrača koji svake godine izbaciju i prodaju po najboljim klubovima u Europi, što zbog Europskih natjecanja u kojima nastupaju svake sezone, a i Mamić je tvrdio kako su “puni ko brod” i kako su tvrtka s najzdravijim poslovanjem u Hrvatskoj. Valja uzeti u obzir i kako im momčad vrijedi oko 60 milijuna eura prema Transfermarktu, a omladinski pogon im je jedan od boljih u Europi.

Sve u svemu teško je reći koliko Modri uistinu vrijede, ali 30 milijuna eura je nekako nerealna cijena s obzirom da je Dinamo profitabilan klub.

>>> Grad Zagreb novac od zdravstva i socijalnog PREUSMJERAVA U DINAMO

>>> KRAJ PAKLENE ERE ZA NAVIJAČE DINAMA! BBB-ovci poručuju: ‘Vraćamo se tamo gdje pripadamo!’


Komentari