Nastavak rata: Poljski HULIGANI u sred MANCHESTERA tukli Španjolce (VIDEO)

Screenshot

Zvuči vam malo čudno što se Poljaci i Španjolci tuku po Engleskoj? Onda sigurno ne znate ovu priču.

Poljski huligani iz Wroclawa nadaleko su poznati u Europi kao jedni od najbrutalnijih i iznimno osvetoljubljivih, ali i Španjolci se mogu “podičiti” seviljskom skupinom zvanom Biris Norte. E sada se sigurno pitate pa odakle rivalstvo između Seville i Slaska iz Wroclawa. Priča ide tamo još u 2013. kada su pripadnici skupine Biris Norte kao ratni plijen ukrali nekoliko transparenata Slaska, nakon što je njihova momčad tukla Poljake s 5:0. Poljaci su to shvatili vrlo osobno i od tad je na snazi rat koji se širi po cijeloj Europi.

ultras-tifo.net
Biris Norte sa Slaskovim transparentima
Navijači Seville s ukradenim obilježjima
Navijači Seville s ukradenim obilježjima

Večerašnji napad samo je jedan u nizu. Poljaci naganjaju Biris Norte gdje god stignu. Ove godine već su ih dohvatili na finalu Europske lige uoči utakmice s Dniprom, ranije u 2014. su putovali u Cardiff na finale superkupa između Reala i Seville kako bi ukrali transparente Seville te naravno organizirali dobru makljažu u kojoj je navodno sudjelovalo 80 ljudi.

Večeras su rat proširili na koljevku huliganzima, Englesku, točnije u Manchester. Navijači Seville mirno su se kretali gradom ništa ne sluteći sve dok odjednom nije nahrupila skupina Poljskih huligana pomiješana s lokalnim. Domaći momci vjerojatno su jedva dočekali malo prave akcije. Letjele su stolice, ograde, stolvi pa čak i bicikl. Nisu si ostali dužni ni jedni ni drugi, prema pisanjima stranih medija petero ih je uhićeno, a jedan je zadobio lakše ozlijede. Kafić u kojem je došlo do tučnjave je, naravno, demoliran.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=Cx4B3w3FECY


Komentari