Napravljen prvi korak: Janica Kostelić kreće u rušenje čelnika Hrvatskog nogometnog saveza!?

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema pisanju Nacionala, sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport koji vodi Janica Kostelić pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Kao razlog udara na HNS navodi se neusklađenost statuta Saveza s poslovnikom o radu Skupštine. U statutu HNS-a, koji je Skupština nogometnog saveza donijela 5. lipnja ove godine, stoji da će se svi opći akti saveza uskladiti s odredbama statuta u roku od 90 dana od dana ovjere nadležnog ureda državne uprave.

S obzirom da je taj rok prošao 25. studenog, Poslovnik o radu Skupštine nije usklađen s novim statutom, zbog čega sportska inspekcija ima ovlasti poništiti akt kojim je sazvana izborna Skupština na kojoj je jedini kandidat za predsjednika HNS-a Davor Šuker, aktualni predsjednik.

S obzirom da je Izborna skupšitna HNS-a zakazana za 22. prosinca ostaje vidjeti hoće li do nje uopće doći i da li je Janica krenula u obračun s vodstvom HNS-a, dakako uz zeleno svjetlo premijera Andreja Plenkovića, koji je nedavno kazao kako postupak kandidature za predsjednika HNS-a nije demokratski.

 


Komentari