Nakon Blattera, POD SUSPENZIJOM i Platini

Youtube

Platini je ovo nazvao ovaj postupak nazvao podmuklim i okarakterizirao ga kao sabotažu njegove kandidature za mjesto predsjednika FIFA-e

Švicarsko državno tužiteljstvo i FIFA pokrenuli su istragu novčanog transfera od 1.83 milijuna eura koje je čelni čovjek FIFA-e, Sepp Blatter, isplatio predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju za obavljanje posla između 1999. i 2002. Platini je suspendiran na tri mjeseca.

Osim Platinija suspendiran je i Blatter također na 90 dana i to zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima koje je potpisivao 2005. s Jackom Wernerom, bivšim potpredsjednikom FIFA-e te zbog ovog slučaja transferiranja novca Platiniju.


Osim spomenutog dvojca suspenziju su zaradili i tajnik Jerome Valcke koji je dobio tri mjeseca te bivši dopredsjednik FIFA-e Chung Mong-Joon koji je dobio šestogodišnju suspenziju u 100 tisuća franaka kazne.

Platini je ovo nazvao ovaj postupak nazvao podmuklim i okarakterizirao ga kao sabotažu njegove kandidature za mjesto predsjednika FIFA-e. “Ovo curenje informacija, koje je po prirodi podmuklo, zapravo je pokušaj da se našteti mom ugledu. Jutros sam dobio pisma podrške koja su potrebna za moju kandidaturu za predsjednika Fife. Konzultirat ću se sa savezima 54 države članice, pozvat ću njihove predstavnike u Nyon“, izjavio je Platini i nastavio, “Tijekom zadnjih nekoliko tjedana pokazao sam volju za suradnjom s vlastima koje istražuju razne navode uz stroga proceduralna pravila. S druge strane, Fifa je zaobišla ta pravila. Siguran sam da ćemo transparentno, uz zajedništvo koje nogometu daje snagu, premostiti ove poteškoće“, riječi čelnog čovjeka UEFA-e prenosi 24sata.

Komentari