NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Dalić otkrio kako je zaustavio velikog Messija

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ispisala povijest, a na putu do toga je razbila i Argentinu 3:0. Čak ni čarobnjak Messi nije bio od prevelike pomoći kraj nabrijanih Vatrenih.

Argentina je u tom trenutku bila viceprvak svijeta, a jedva su se plasirali na Mundijal. pa njihovo očajno izdanje u Rusiji i nije bilo neko iznenađenje. Ipak, nitko nije očekivao da će ima Hrvatska zabiti tri komada i krenuti u pohod na sam vrh.

Prošlo je gotovo pet mjeseci od hrvatskog trijumfa, a Zlatko Dalić sada je otkrio kako je zaustavio Messija, jedinog iz argentinske reprezentacije koji nije pao u formi, a ipak protiv Hrvatske nije imao šanse.

“Messija smo onemogućili kolektivnom igrom i snagom naše momčadi. Argentina je upala u probleme kada smo Messiju presjekli dotok lopte”, otrkio je dalic za Goal pa dodao:

“Njemu je teže igrati za Argentinu nego za Barcelonu pa smo nastojali maksimalno iskoristiti slabost u argentinskoj momčadi. Ključno je bilo igrati disciplinirano i u potpunosti ispunjavati naš taktički plan. Naši igrači napravili su upravo to. Pokušavali smo spriječiti da lopta dođe do Messija i zaustaviti ga brzo na dijelovima terena na kojima prima loptu.”

Dalić vjeruje da su Vatreni uspjeli blokirati Messija samo zbog jednog razloga:

“Koliko god Messi bio dobar, nogomet je kolektivni sport i ako jedna momčad igra bolje od druge, bilo kojem pojedincu teško je to preokrenuti. Hrvatska je na toj utakmici jednostavno bila bolja od Argentine”.

Ipak, Dalić nimalo ne podcjenjuje Messija i svejedno prema njemu gaji ogroman respekt: “Za mene je Messi najbolji nogometaš na svijetu i to pokazuje iz tjedna u tjedan”.

Piše Željka Orešković


Komentari