NAJGORA MOGUĆA ODLUKA VATRENOG! Skupo će ga koštati!

Foto: PIXSELL

Osim toga da pružaju dobre igre na terenu, jedna od najvažnijih stavki u životu svakog nogometaša je i njegov menadžer ili agent odnosno osoba koja se brine o njegovoj karijeri.

Odluke koje donosi nogometaš u suradnji sa svojim najbližim savjetnikom mogu izuzetno utjecati na karijeru, a krivi odabir može dovesti do stagnacije ili čak do ispadanja iz kadra momčadi.

Nažalost ovo potonje dogodilo se Vatrenom koji igra u Marseilleu, Duji Ćaleti-Caru, ili možda je bolje reći igrao je za Olympique, pošto je nakon odluke da ne prihvati transfer u engleski Wolverhampton pao u drugi plan kod trenera Jorgea Sampaolija.

Odbio transfere

Marseille je ovo ljeto tražio način kako bi prodali Ćaletu-Cara jer bi u tom slučaju mogli na posudbu dovesti Aminea Haritea iz Schalkea, te  registrirati Arkadiusza Milika koji se vodi kao posuđeni igrač. Međutim, navodno je Ćaleta Car odbio ponudu ‘Wolvesa’.

Hrvatski reprezentativac odlučio ostati iako je u jakoj konkurenciji Williama Salibe, Alvara Gonzaleza, Leonarda Balerdija, Luana Peresa i Jordana Amavija osuđen na klupu.

“Tako Ćaleta Car ove sezone dosad nije odigrao ni minute u četiri utakmice. Marseille će kazniti Ćaletu Cara najvjerojatnije spuštanjem u rezrevnu momčad te zabranom treniranja s prvotimcima”, pišu o sudbini Šibenčanina francuski mediji.

Odlučuje supruga

Nakon što je Duje odbio mogućnosti transfera u medijima se pojavila informacija kako je na njegovu odluku najviše utjecala supruga Adrijana Đurđević, koja prema napisima nije željela zamijeniti Azurnu obalu za kišni Birmingham.

Takvi napisi nisu istiniti po Ćaleti-Caru koji je oko toga nedavno izjavio:

“Odluke o svojoj sportskoj budućnosti donosim isključivo sam u dogovoru s menadžerom. Ne vidim razlog zašto se u sve upliće moju suprugu koja nema nikakve veze s tim. Zamolio bih za malo razumijevanja u našim prvim zajedničkim danima s tek rođenim djetetom”, rekao je Duje, koji je možda odbio transfere zbog novorođenog sina.

Ozljeda u Rusiji

Duje Ćaleta-Car nažalost nije imao sreće niti na okupljanju reprezentacije pošto se ozlijedio protiv Rusije, što ga ja primoralo da pauzira utakmice reprezentacije, gu kojima, ga je uspješno zamijenio Gvardiol.

Vatreni se sada nalazi u jednoj vrlo ne zavidnoj poziciji pošto ne igra u svojem matičnom klubu, a i još uvijek vuče ozljedu što bi ga na kraju moglo koštati i mjesta u nacionalnoj momčadi.

Dalić je poznat po tome kako kod njega igraju isključivo oni koji su u punoj natjecateljskoj formi, što naravno implicira kako igraju u svojim klubovima, a to nije slučaj kod Ćalete-Cara.

Još je mlad

Duje je kao mladi 22-godišnjak prešao u Olympique Marseille prije tri godine iz  Red Bull Salzburga uz odštetu od 19 milijuna eura, i od tada je odigrao 91 utakmicu.

Za Hrvatsku je zabilježio 16 nastupa, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 25 milijuna eura.

Duje i Adriana nedavno su postali roditelji i sinu su dali ime Mauro.  Vjenčali su se krajem svibnja u Adrianinom rodnom Dubrovniku nakon četiri godine duge  veze.


Komentari