NACIONAL ZAGREB POTOPIO SPLIT: Još ih samo jedna pobjeda dijeli do naslova prvaka

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U trećoj utakmici finalne serije Nacional je, pred oko šesto gledatelja u Fusio centru, svladao splitskog Tommyija s visokih 4:1 i tako poveo u ukupnim ogledima s 2:1.

Još samo jedna utakmica sa Split Tommyjem dijeli zagrebačku malonogometnu momčad Nacional do naslova prvaka. U trećoj utakmici finalne serije Nacional je pred oko šesto gledatelja, u utorak 7. lipnja, u Fusio centru svladao splitskog Tommyija s visokih 4:1 i tako poveo u ukupnim ogledima s 2:1. Serija se inače igra na tri pobjede, a u posljednjem ogledu Nacional je na krilima sjajnog Luke Perića došao do vrijedne pobjede.

Prvih dvadesetak minuta nije se igrao baš najatraktivniji nogomet, odnosno, obje su ekipe igrale sa što manje rizika. Jedini pogodak djelo je Luke Perića koji je na asistenciju Grbeše zabio za 1:0. Nastavak je bio čista suprotnost, Perić je nastavio s dobrom igrom i pokrenuo akciju po desnoj strani odakle je pronašao Matoševića koji je podigao na 2:0. U 33. minuti zabija Genaria i smanjuje na 2:1. Splićani su taman počeli pripremati igru sa golmanom-igračem kada je mladi Perić zabio za 3:1 i time pratkično riješio utakmicu. Golman-igrač nije donio prevagu kod Splićana, a na kraju je Luketin u zadnjoj minuti u potpunosti potopio goste zabivši za konačnih 4:1.

Posljednja utakmica igra se u petak 10. lipnja u Spaladium Areni.

NACIONAL ZAGREB: Žarko Luketin, Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Mislav Banek, Korab Morina, Renato Koturović, Tihomir Novak, Luka Perić, Borko Surudžić, Kristijan Grbeša, Igor Osredkar, Josip Vuzem, Ivan Pavlić, trener: Kujtim Morina

SPLIT TOMMY: Marin Stojkić, Ivan Gotovac, Dovenir Domingues Neto, Davi Trindade, Nikola Pavić, Josip Suton, Stjepan Perišić, Franco Jelovčić, Duje Bajrušović, Genario Benicio Peixoto, Mate Tešija, trener: Mladen Perica-Štrla

STRIJELCI: 1:0 Perić (15′), 2:0 Matošević (31′), 2:1 Genario (33′), 3:1 Perić (37′), 4:! Luketin (40′)

ŽUTI KARTONI: Banek (10′), Morina (26′), Perić (26′) – NACIONAL ZAGREB
Perišić (20′), Neto (26′), Bajrušović (28′) – SPLIT TOMMY

IGRAČ UTAKMICE: Luka Perić (NACIONAL ZAGREB)


Komentari