NA VRATIMA MASOVNI EGZODUS DINAMOVIH IGRAČA? Evo kako se tome može stati na kraj

Facebook

Može li situacija u Dinamu biti gora? Izgleda da može.

Izgleda da će se crne slutnje oko masovnog egzodusa Dinamovih ponajboljih izdanaka ipak ostvariti. Naime, na Modra vrata pokucao je klub kojem se ne smije reći ne, Real Madrid. Kako se čini Galacticosi su došli po najveću Dinamovu mladu zvijezdu, Antu Ćorića. Odlazak mladog veznjaka bio je gotovo pa neizbježan nakon što se “zakrvio” s Mamićima prošlog mjeseca kada je javno istupio u medije i izjavio kako želi otići iz kluba.

Mamići su tada samo na prvi pogled uspjeli izgladiti situaciju kaznivši mladog Ćorića s blagom novčanom kaznom od 10 tisuća eura, a brže bolje su ga i instalirali nazad u prvu momčad. No, Gazda je ubrzo završio iza rešetaka, a na površinu su isplivale sve gadosti vezane za transfere igrača koje je godinama činio. Sada više nema tko voditi pregovore oko prodaje “plavih dragulja”, barem ne onakve pregovore kakve je vodio Mamić, a svi se pitaju kako će to izgledati od sada pa nadalje.

Što se tiče Ćorića i njegove strane pregovarača ne bi trebalo biti problema, potvrđeno je kako su se već susreli s Realovom delegacijom, a sada sve ostaje na Dinamu. “Da, vidjeli smo se jer htjeli su ljudi iz Reala čuti od kakve su želje i ambicije igrača. Real je zainteresiran, ali sada je sve na Dinamu”, izjavio je za tportal.hr Andy Bara.

Da vam je netko rekao, na primjer ljetos, rečenicu “Sve je na Dinamu”, rekli biste, “E, sad će ih Mamić opelješiti“. No, čini se kako je Celtic bio posljednji klub kojeg je Mamić opelješio za velike novce (Šimunović, 7 mil. eura). No, kako ne bi došlo do zabune neće Ćorić za male novce otići iz Dinama, prema Transfermarktu trenutno vrijedi 5 milijuna eura, a realan transfer sveukupno bi iznosio oko 10-15 milijuna eura. Da je Mamić sada tu vjerojatno bi tražio duplo od predviđenog transfera i tko zna još kakve anekse i klauzule, ali njega nema, a to itekako ide na ruku Realu koji će možda uspjeti isposlovati otkup Ćorića ispod cijene.

Ćoriću nije pametno ići u Real!

Pustimo nakratko Mamića i Dinamo i pokušajmo sagledati cijelu ovu situaciju iz igračeve perspektive. Istina, na vrata kuca klub kojem je teško reći ne, ali Ćoriću bi možda bilo pametnije u ovome slučaju dati negativan odgovor. Razlog je taj što mu očajnički treba, kako je i sam izjavio, garantirano mjesto u prvoj ekipi, a Real mu to neće omogućiti u sljedeće dvije godine sigurno. Ono što mu mogu pružiti jest grijanje klupe u A momčadi, a nerealno je očekivati kako će se brzo prilagoditi na tempo Madridžana i nametnuti u prvu postavu.

U najboljem slučaju, ako ode u Real, mogu ga poslati na posudbu u neki slabiji klub iz Primere, a to mu i nije toliko loša opcija. No, najpametniji potez bi mu možda bio odlazak u Porto, koji se daleko prije Reala interesirao za njega. U Portu bi se nametnuo vrlo brzo, igrao bi kvalitetnu ligu, a i garantiran bi mu bio nastup u Ligi prvaka, dok o daljnjem napredovanju ne treba puno ni pričati jer iz Porta uglavnom izlaze, nakon svega sezonu, dvije, vrhunski igrači.

Nije na odmet spomenuti kako Real ima jako dobro uspostavljenu vezu s Portom, pa Španjolci često svoje manje iskusne igrače šalju ili pordaju Portugalcima, a onda im oni te iste igrače vraćaju kada obave kaljenje. Ćoriću bi tako transfer na Pirinejski poluotok bio dobar potez, a one neka sada brine svoje slatke brige.

Kako riješiti problem?

S druge strane Dinamo mora riješiti puno veće probleme koje je Ćorić započeo. Na kraju balade, vrijedi se upitati kako Dinamo može stati na kraj masovnom egzodusu igrača? Odgovor je jasan. Uvesti politiku ostanka mladih igrača u klubu do 21., 22., godine. Nadalje, trebali bi prestati dovoditi nekvalitetne strance i uzmati “vodu iz svog bunara” i na koncu riješiti se sumnjivih likova koji se stalno “muvaju” oko kluba, a jedino u čemu su dobri jest tjeranje navijača s tribina. Dečkima treba publika, treba im neometano razvijanje u jednoj od ponajboljih škola u Europi i treba im zdrava radna okolina koja ne prijeti čupanjem grkljana i smrću.

>>> Povijest se ponavlja: MAMIĆA BI ZBOG OVOG MOGAO LUPITI INFARKT!


Komentari