NA STADIONU OKO 4 000 LJUDI! Hajduk trijumfirao nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj

hajduk.hr

Hajduk je dosegao prvu pobjedu u hrvatskom prvenstvu, na gostovanju kod Lokomotive u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici Splićani su pobijedili s 2-1 (1-0) pogocima Kiša (11) i Balića (78),  strijelac za domaću momčad bio je Kolar (89). 

Nogometaši trenera Damira Burića apsolutno su zaslužili pobjedu, u Zagrebu su se predstavili kao momčad koja zna pokazati i uzeti što hoće.  Igralo se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pred lijepih četiri tisuće gledatelja, a kao raritet s ove utakmice valja spomenuti da je Hajduk prvi puta u povijesti od 104 godine nastupio u sivim, maskirnim dresovima. Da, sivi maskirni dres ove sezone je Hajdukov treći komplet dresova i doista je ta neuobičajena oprema splitskih nogometaša iznenadila sve na stadionu.

Već u 11. minuti Hajduk je poveo, veliki dio posla obavio je mladi Andrija Balić, naposljetku je Tomislav Kiš ostao usamljen u kaznenom prostoru Lokomotive, tukao je oštro, loptu je blokirao Bartolec te je promijenila putanju i zbunila vratara Zeleniku koji se bacio u krivu stranu. I poslije pogotka Hajduk je izgledao bolje, konkretnije, Lokomotiva se mučila uopće doći do Hajdukovog šesnaesterca. Hajduk se, pak, svidio, dobro je kombinirao, igrajući mahom po zemlji, djelovao je kao prava,  zrela momčad iako je ta ista momčad prepuna poletaraca, čak i momaka koji nisu punoljetni.

I u nastavku je Hajduk bio bolji, no Lokomotivu je spašavao vratar Zelenika.

Lokomotiva je umalo kaznila brojne Hajdukove promašaje, Bručić  je imao prigodu nakon  jednog ubačaja izjednačiti. Kako je vrijeme odmicalo tako se Lokomotiva sve više otvarala tražeći izjednačenje, no umjesto toga dogodio se  još jedan rezultatski iskorak Hajduka.

Lokomotiva je smanjila preko Kolara u 89. minuti, a samo minutu kasnije  sudac Vučemilović našao se u teškom iskušenju, jer je u Hajdukovom kaznenom prostoru srušen Doležal. Na koncu se odlučio da to nije bio jedanaesterac, makar da je sudio i drugačije odluka bi isto bilo dvojbena.

Ova pobjeda Hajduku je veliko ohrabrenje uoči skorašnjeg nastupa u zadnjem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Slovana Libereca, 20. i. 27. kolovoza.


Komentari