NA HRVATU ZARADILI 50 MILIJUNA KUNA, ON SE OSVRNUO NA SVOJ USPJEH: ‘Zar je moguće da sam došao do te razine?’

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Proteklog vikenda jedno od najvećih iznenađenja u Ligama petica režirao je Eintracht Frankfurt pobijedivši Bayern na Allianz Areni. Da stvar bude bolja, Frankfurtu je to bila prva pobjeda u novoj sezoni, dok je Bayern pretrpio prvi poraz.

Sjajnu utakmicu odigrao je bivši igrač Dinama i novopečeni reprezentativac Kristijan Jakić. Odigrao je cijeli susret te pokazao da mu nije trebalo puno vremena za prilagodbu u novom klubu.

Pokazao je i svoju svestranost; započeo je susret u veznoj liniji, koja je njegova prirodna pozicija, a utakmicu je završio kao stoper, nakon ozljede Tute. Odradio je svoj posao i više nego dobro.

‘Smijali ste mi se kad sam to rekao’

Nakon velikog trijumfa, Kristijan je razgovarao sa Sportskim novostima, koji su otkrili kako je hrvatski nogometaš najavio pobjedu protiv Bayerna, što nitko nije shvatio preozbiljno:

“Jesam vam rekao da ćemo pobijediti. A smijali ste se kad sam rekao da ćemo slaviti! Pa ne ide se kod Bayerna igrati na neriješeno, ideš tamo po pobjedu! Jedino tako možeš do pozitivnog rezultata”, hvali se novopečeni Vatreni, pa se osvrnuo i na susret s europskim gignatom:

“Kad igraš hrabro i kako treba, onda te pogodak nagradi u završnici utakmice. Ma, mrtav sam! Ni sam ne znam koliko sam pretrčao. Nakon utakmice sam pola sata sjedio, nisam se mogao pomaknuti. Jasno vam je koliko sam pretrčao kad nisam mogao stajati. Bila je jako zahtjevna utakmica, Bayern je sjajan. Razmontirali su Barcelonu, ali i sve ostale do utakmice s nama. Znali smo da ne smijemo gubiti duele jer oni konstantno napadaju, ali borli smo se”, priča Jakić.

Nagrada za trud stigla od Dalića

Od samog početka dobio je veliko povjerenje od trenera u novom klubu, a on je tu priliku objeručke prihvatio. Sve se posložilo i Jakič igra fantastičan nogomet u ovom trenutku. Njegove igre prepoznao je i izbornik Zlatko Dalić, koji ga je pozvao u reprezentaciju:

“Bio je to najsretniji dan u mom životu! Saznao sam za poziv nakon utakmice protiv Wolfsburga, cijeli dan sam se smijao. Svi su me pitali zašto se stalno smijem, ha, ha, ha! Ma! Ne mogu opisati taj osjećaj kad sam saznao da me izbornik pozvao, baš neopisivo. Stalno sam se pitao: ‘Je’l moguće da sam došao do te razine?’”, iskren je bivši Dinamovac.

Istaknuo je kako ne smiju podcijeniti Cipar i Slovačku, ali da očekuje pobjedu, jer kako i sam kaže, ne priznaje poraze, želi samo – pobjede!

Komentari