NA DANAŠNJI DAN NAS JE NAPUSTIO LEGENDARNI JOSIP KUŽE: Dinamo mu u znak sjećanja poslao toplu poruku’

Igor Kralj/PIXSELL

Na današnji dan prije osam godina zauvijek nas je napustila legenda Dinama Josip Kuže koji je bio igrač i trener kluba, ali još važnije i idol navijača.

U znak odavanja počasti na zagrebačkom su Mirogoju u delegaciji Dinama bili njegov sin i team manager prve momčadi Marko Kuže, glavni trener Damir Krznar i pomoćni trener Mihael Mikić.

Popularnom Joži je počast izrazio i sam klub koji je podsjetio na neke od njegovih najvećih uspjeha, kako u plavom dresu, tako i na plavoj klupi.

Foto: Dinamo

“Josip Kuže bio je jedan od miljenika zagrebačke publike, a kao obrambeni igrač upisao je sjajnu brojku od 384 nastupa u dresu Dinama. Za zagrebački je klub igrao od 1971. do 1981. godine, a 1980. osvojio je naslov prvaka Jugoslavije.

Kasnije se kao trener u par navrata vratio na Maksimir. Do 1988. vodio je mlađu momčad Dinamove nogometne škole, a prvu momčad preuzeo je godinu dana kasnije. Osim u sezoni 1989/90., vodio je Dinamo i u sezoni 2005/06. kada je trofej prvaka nakon dvije godine vraćen na Maksimir”, stoji u poruci kluba.

Kuže je kao igrač bio poznat po dobrom pregledu igre i točnim dugim dodavanjima. Kao trener je među mlađom generacijom ostao upamćen po naslovu prvaka Hrvatske u sezoni 2005./2006. kada je s momčadi predvođenom Modrićem, Da Silvom i Ćorlukom pokorio ligu.

Još od početka 90-ih bio je miljenik Bad Blue Boysa koji su nakon njegove smrti upalili tisuće lampiona na sjevernoj tribini.

“I tko onda ima veći porok? Jesam li ja veći kockar ako sam izgubio novac ili neki koji su izgubili dječje osmijehe i veselje navijača”, poznata je njegova poruka trenutačnoj upravi kluba.

Komentari