MOŽE LI DINAMO SKLOPITI POSAO STOLJEĆA? Nećete vjerovati koji bi velikani mogli zaigrati za Modre (FOTO)

Facebook

Kako se Dinamu ove zime vjerojatno sprema egzodus igrača, a nekolicina najvrjednijih je jednostavno već prerasla ovu ligu i spremna je za veće izazove, tako bi Modrima bilo pametno brže bolje uložiti u nova pojačanja.

Bliži nam se zimski prijelazni rok, a to znači da ćemo uskoro gledati eksploziju transfera i posudbi, no, ovaj prijelazni rok poseban je još po jednoj stvari. Naime, od 1. siječnja 2016. godine velik broj igrača ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora, a to znači, prema Bosmanovom pravilu, da ih drugi klubovi mogu dovesti bez odštete to jest da igrači mogu sami tražiti novi klub i dogovarati prelazak ukoliko im matični klub ne prihvate novu ponudu matičnog kluba. Nama je za oko zapeo jedan klub koji stalno traži velike face svjetskog nogometa u poznim godinama ili one koje se može dovesti za što manje novca i po mogućnosti besplatno. Pogađate, pričamo o Dinamu.

Kako se Dinamu ove zime vjerojatno sprema egzodus igrača, a nekolicina najvrjednijih je jednostavno već prerasla ovu ligu i spremna je za veće izazove, tako bi Modrima bilo pametno brže bolje uložiti u nova pojačanja. Nažalost, čisto sumnjamo kako će Mamić zaviriti u svoju omladinsku školu i upogoniti još par zvijezda iz Čilea jer svi znamo kako je sklon dovođenju stranaca i doziranju mladih snaga. Portal goal.com objavio je prošloga mjeseca popis od pedeset nogometaša koje će zakačiti Bosmanovo pravilo o traženju novog kluba, a mi smo izdvojili potencijalna pojačanja Dinama.

Naravno uzeli smo u obzir kako je Dinamo još uvijek slabo rangirani klub za neka veća imena kao što su Ibrahimović, Arteta, Xabi Alonso, ali našlo se tu igrača koji bi za malo veću plaću, koju Dinamo može vjerojatno može podnijeti, možda i potpisalo. Također, Dinamu u prilog idu i ovogodišnji rezultati u Ligi prvaka iz koje su na koncu ispali, ali rušenje Arsenala i nekoliko solidnih partija ipak su digle popularnost zagrebačkom ponosu, a treba tome dodati i kako Dinamo gotovo svake godine sudjeluje u jednom od elitnih europskin nogometnih natjecanja. Na kraju, ne zaboravite da je Angelo Henriquez bio velika mlada nada u Manchesteru pa je na koncu završio baš na Maksimiru.

Popis potencijalnih pojačanja

Eder Balanta – River Plate

Ovaj 22-godišnji branič na glasu je kao jedan od najtalentiranijih igrača Argentinske lige i kao buduća zvijezda Kolumbije.

footballmanagerstory.com
footballmanagerstory.com

Alex – AC Milan

Brazilskom stoperu na ljeto ističe ugovor, a kako je zagazio u 34. godinu otvara se dobra prilika za klubove slabijeg kalibra da probaju akvizirati vrhunskog braniča

Facebook
Facebook

Hatem Ben Harfa – Nice

Izuzetno talentirani Francuz nikada nije dobio priliku zasjati u punom sjaju, a odlazak u Dinamo možda bi mu bio potez karijere.

Facebook
Facebook

Diego Benaglio – Wolfsburg

Švicarski vratar bi na ljeto mogao ostati bez kluba, a za njega će se vjerojatno otimati i veći klubovi od Dinama, ali nikad se ne zna.

Facebook
Facebook

Joel Campbell – Arsenal

Zvijezda prošlog Svjetskog prvenstva u Brazilu, nije se uspjela afirmirati u Arsenalu, a ni na kaljenjima u Olympiacosu i Villarrealu nije baš previše pokazala. Idealna destinacija za preporod mogao bi biti prvak Hrvatske, a između ostalog igrao je protiv Dinama pa zna što ga očekuje.

Facebook
Facebook

Yoann Gourcuff – Rennais

Svojevremeno je proglašen za novog Zidanea, ali nikada nije pokazao svoj maksimum. Riječ je o elegantnom nogometašu s izuzetno dobrom kontolom lopte i odličnim pregledom igre. Iako je zagazio u 30. godinu, Francuz još uvijek ima ono nešto.

zeenews.india.com
zeenews.india.com

Aleksandr Kokorin – Dinamo Moskva

Iako je Kokorin (24) slovio kao izuzetan mladi talent, slava mu je malo udarila u glavu i to ga je vjerojatno zakočilo u razvoju. Možda mu samo treba promijena sredine.

wikimedia
wikimedia

Andre Carrillo – Sporting

Modri su već imali iskustva s igračima Sportinga, tako da nekakva veza postoji, a Carrillo se pokazao kao prava opasnost u veznoj liniji jer može igrati na oba krila i u sredini.

Youtube
Youtube

>>> Povijest se ponavlja: MAMIĆA BI ZBOG OVOG MOGAO LUPITI INFARKT!

>>> NA VRATIMA MASOVNI EGZODUS DINAMOVIH IGRAČA? Evo kako se tome može stati na kraj


Komentari