MODRIĆU zbog jednog, srećom nerealiziranog, TRANSFERA mogla PROPASTI karijera

Facebook

“Bio sam na dobrom putu da dovedem Modrića, ali je Mike Ashley srezao budžet pa sam morao dovesti Geremija iz Chelseaja”, kazao je bivši menadžer Newcastlea.

Bilo je to sezone 2007./2008., kada je Newcaslte vodio Sam Allardyce, a Modrić bio na pragu velikog transfera u Premiership. Tada Tottenham još nije bio 100 % destinacija, pa se dosta špekuliralo gdje će najveći talent hrvatskog nogometa, još od Bobana i Prosinečkog, nastaviti karijeru. Jedna od najizglednijih destinacija za Modrića bio je Newcaslte jer je tadašnji menadžer Allardyce jako zagrizao za veznjaka Dinama, no, vlasnik kluba odlučio je srezati budžet za sljedeću sezonu zbog dugova.

“Bio sam na dobrom putu da dovedem Luku Modrića iz Dinama, ali je Mike Ashley srezao budžet pa sam morao dovesti Geremija iz Chelseaja”, tvrdi u svojoj knjizi Sam Allardyce.

Možemo slobodno kazati kako je dobro što je Modrić otišao u Tottenham sezonu kasnije jer ga je taj klub oblikovao u još kvalitetnijeg igrača, što je na koncu rezultiralo transferom u Real Madrid gdje je sada jedan od glavnih igrača.

Što bi bilo da je umjesto u London otišao u Newcaslte. Jedno je sigurno, već sljedeću sezonu završio bi u Championshipu te vjerojatno bio posuđen ili prodan prisilno u neki klub. Modriću je i u Tottenhamu trebalo nekoliko sezona da se prilagodi, a imao je puno slobode razvijati se kao igrač u momčadi koja raste, dok tako nešto ne bi imao u Newcaslteu. U svakom slučaju dobro je što je Mamić bio nabio visoku cijenu Modriću, a Ashley loše vodio poslove Svraka.

>>>‘Izbornik’ ČAČIĆ potvrdio tko je gazda: ‘Nemam ništa protiv toga da budem MAMIĆEV ČOVJEK’

>>>MODRIĆ: Vjerovao sam MAMIĆU, sve sam POTPISAO BEZ ČITANJA


Komentari