Modrićeva punica i Dejan Lovren osumnjičeni za davanje lažnog iskaza

photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tužiteljstvo u Osijeku prošlog je ljeta otvorilo istraživanje zbog sumnje u davanje lažnog iskaza protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića, a sada su identične radnje pokrenute i protiv Modrićeve punice Vesne Juraić te Dejana Lovrena. 

Istražne radnje protiv Modrića, punice i Lovrena inicirana su zbog njihovih svjedočenja, odnosno promjena iskaza na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim suoptuženima za izvlačenje oko 117 milijuna kuna.

Podsjetimo, Modrić je sredinom lipnja promijenio ključne navode svog iskaza koji je prvotno dao USKOK-u. Modrić je USKOK-u dao izjavu u kojoj je naveo da s Dinamom nije imao sklopljen nikakav ugovor o podjeli transfera, već da je sporni aneks kojim ima pravo na 10,5 milijuna eura odštete nastao tek nakon što je već počeo igrati za Tottenham. Na sudu je promijenio ploču, a sada je i njegova punica Vesna Juraić pod istragom zbog istog aneksa ugovora.

Ona je također u istrazi kazala kako je sporni aneks prvi put vidjela tek nakon Modrićeva transfera, da bi na Županijskom sudu u Osijeku ustvrdila da je od tajništva kluba dobila i ugovor i aneks ugovora vezan za podjelu transfera u travnju 2008., odnosno prije Modrićevog odlaska u Tottenham. Zbog promjene iskaza ona je u međuvremenu ispitana u svojstvu osumnjičenice.

Ista situacija je i sa Dejanom Lovrenom koji je nedavno dobio poziv za ispitivanje u osječkom tužiteljstvu, koje je predviđeno tijekom siječnja 2018. I u njegovom slučaju sporan je trenutak potpisivanja aneksa ugovora kojem Lovrenu pripada pravo na 50 posto odštete od njegovog transfera u Lyon. Lovren je u svojim iskazima tvrdio da je potpisao aneks prije transfera, no tužiteljstvo je temeljem grafološkog vještačenja i drugih dokaza došlo do saznanja da je i taj aneks potpisan naknadno te antidatiran, zbog čega smatra da Lovren nije govorio istinu te su i protiv njega pokrenute istražne radnje.


Komentari