MODRIĆEVA POSEBNA PRIČA: Mučio se po odlasku iz Zagreba, a onda je proigrao

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Luka Modrić se kroz godine etablirao kao najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih nogometaša, ali početak u londonskom  Ivo Cagalj/PIXSELLmu nakon dolaska iz Dinama nije bio toliko lak. Modrić se u ljeto 2008. oprostio od zagrebačkih Plavih i otišao je u London, gdje su ga ispočetka čekale sumnje dok se tražilo najbolje mjesto za njega u momčadi.

Ovaj dio Modrićeve priče otkrio je Kevin Bond, koji je na Lukinim počecima u Tottenhamu bio pomoćnik tadašnjem šefu struke Harryju Redknappu. Bond je o tome pričao dok je gostovao u nogometnom ‘podcastu’ United Mates Football.

Kako govori nekadašnji Tottenhamov pomoćni trener, nisu bili sigurni kako uklopiti Modrića u momčad. Smatrali su da je prenizak za igranje u središnjem dijelu veznog reda, gurali su ga na lijevu stranu, no s vremenom su ipak shvatili da je to pogreška.

Ubrzo je pokazao što zna

Modrić je u Tottenhamu došao na svoje igrajući na poziciji koja mu odgovara. Bivši pomoćni trener u londonskom klubu istaknuo je da su poslije postavljanja hrvatskog majstora na njegovo prirodno mjesto shvatili koliko dobar Luka može biti.

U nastavku karijere, Modrić iz godine u godinu pokazuje svoju klasu. U klupskoj karijeri je već godinama neizostavan u dresu Real Madrida, a u reprezentaciji je rekorder u broju nastupa u dresu Vatrenih i glavni motor na putu do svjetskog srebra 2018. u Rusiji.


Komentari