Modrić opet izabran u najbolju momčad godine, Ronaldo ispred Messija

Napadač Reala iz Madrida i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo drugu je godinu zaredom osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine, dok je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić treću godinu zaredom izabran u najbolju momčad godine po izboru Međunarodnog nogometnog saveza na svečanosti održanoj u Londonu u ponedjeljak. 

Ronaldu je ovo peti put kako je proglašen za najboljeg igrača godine u karijeri, prvi je puta tu nagradu osvojio 2008., zatim je 2013. i 2014. godine osvojio “Zlatnu loptu” kada su ovu nagradu zajednički dodjeljivali FIFA i magazin “France Football”.

Uz Ronalda, za ovu nagradu su bili nominirani još Argentinac Lionel Messi (Barcelona) i Brazilac Neymar (Barcelona/Paris SG).

Ronaldo se tako izjednačio s Messijem po broju osvojenih nagrada za igrača godine, obojica sada imaju po pet trofeja.

Najboljih 11 u izboru FIFA-e biraju upravo sami igrači i time je ovo priznanje za Modrića još značajnije jer je došlo od kolega profesionalaca. Uz Modrića, u najboljih 11 su još trojica igrača Reala, branič Sergio Ramos, veznjak Toni Kroos i napadač Cristiano Ronaldo.

Sad već tradicionalno, Ronaldo i Lionel Messi glasove su dali samo klupskim suigračima, a ne jedan drugome. Tako je Ronaldo maksimalnih 5 bodova dao Luki Modriću koji je treću godinu zaredom izabran u najbolju momčad svijeta. Tri boda od Ronalda dobio je Sergio Ramos, a 1 Marcelo. Messi je 5 dao Luisu Suarezu, 3 boda Iniesti te 1 Neymaru. Ronaldo je ukupno dobio 43,16 posto glasova. Lionel Messi završio je drugi s 19,25 posto, a najskuplji svih vremena Neymar treći sa 6,97 posto.

Modrić je na prvo mjesto stavio Ronalda, na drugo Messija, a na treće suigrača iz Reala Tonija Kroosa. Kako su glasovali svi kapetani reprezentacija možete pročitati OVDJE.

Na vratima je Gianluigi Buffon (Italija, Juventus), u obrani su Dani Alves (Brazil, Juventus/Paris SG), Leonardo Bonucci (Italija, Juventus/Milan), Sergio Ramos (Španjolska, Real Madrid) i Marcelo (Brazil, Real Madrid), u veznom redu Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Toni Kroos (Njemačka, Real Madrid) i Andres Iniesta (Španjolska, Barcelona), a u napadu Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid) i Neymar (Brazil, Barcelona/Paris SG).

FIFA je u ponedjeljak dodijelila i nagradu za najboljeg trenera godine koju je dobio strateg Reala Zinedine Zidane, najboljim vratarom u 2017. proglašen je čuvar mreže Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon, dok je za najljepši gol proglašen pogodak izabran gol Oliviera Girouda protiv Crystal Palacea, on je za svoj “škorpionov udarac” dobio nagradu “Ferenc Puskas”. Nagradu za “fair play” dobio je Francis Kone, dok su za najbolje navijače proglašeni Celticovi.

Za najbolju igračicu godine proglašena je Nizozemka Lieke Martens, dok je za trenericu godine izabrana izbornica nizozemske reprezentacije Sarina Weigman.


Komentari