MODRI SPREMNI ZA ARSENAL: ‘Ne idemo u London s bijelom zastavom. Dat ćemo sve od sebe’

Facebook

“Treba se poklopiti puno stvari za novo iznenađenje, ali mi vjerujemo u sebe, dat ćemo sve što imamo i nadati se najboljem. Normalno da su oni favoriti, ali ne dobivaju uvijek favoriti”, zaključio je Junior.

Dinamo je danas otputovao u London gdje ih čeka biti ili ne biti ogled s Arsenalom. Utakmica 5. kola im je na rasporedu u utorak 24. studenoga u 20 i 45, a stanje u skupini baš i nije bajno. Modri su u dosta nezgodnoj poziciji u svojoj skupini F, a pozicionirani su na trećem mjestu s tri boda, koliko su skupili u prva četiri kola. Šanse za daljnji plasman u nokaut fazu Lige prvaka su nikakve, a malo izglednije šanse imaju za ostanak na trećem mjestu, to jest, nokaut fazu Europske lige.

“Bit će vrlo teško, ne znam uopće koliko teže može jer Arsenal je izvrstan i neće nas sigurno zavarati niti ponijeti naša pobjeda u Maksimiru. Sad će oni biti znatno oprezniji, upoznali su nas i neće biti niti malo opušteni. Morat ćemo odigrati barem jednako dobro kao u Zagrebu da bismo ostvarili dobar rezultat. Arsenal je svakako favorit, ali ne idemo u London s bijelom zastavom”, rekao je Marko Pjaca, a njegovo mišljenje dijeli Junior Fernandes, “Treba se poklopiti puno stvari za novo iznenađenje, ali mi vjerujemo u sebe, dat ćemo sve što imamo i nadati se najboljem. Normalno da su oni favoriti, ali ne dobivaju uvijek favoriti”, zaključio je Junior.

Kako bi prezimili u Europi, Modrima bi najbolji ishod bio pobjeda na Emiratesu, što bi im osiguralo treće mjesto jer bi u međusobnim oglednima bili bolji od Arsenala. Doduše igra im i remi, ali onda bi Olympiacos morao tuči Arsenala u zadnjem kolu, a teško da će Topnici to dopustiti. S druge strane u plavom taboru općenito baš nije bajna atmosfera. Šef je u zatvoru, ozljede su uzele danak, ostanak mladih igrača je neizvjestan, a tu je i dopinška afera Ademija koja je dobro uzdrmala vezni red, pa gubitak prvog mjesta u prvenstvu i loša serija.

No, ni kod Wengera ne cvatu ruže. Topnici ionako ne igraju baš najuspješniju sezonu, a trenutno se nalaze u lošoj seriji. U prošlome kolu Premiershipa izgubili su od WBA-a, prije toga remizirali su s Tottenhamom kod kuće, a poraz od 5:1 od Bayerna u prošlom kolu Lige prvaka sigurno im ne ide u prilog. Nadaleko je poznato da ne valja kukati za ozljeđenima uoči ogleda s Arsenalom jer je njima uvijek zbog ozljeda nedostaje barem četiri do pet igrača, a ni ova utakmica nije izuzetak. Dobro, nisu jednako kvalitetne zamijene u Dinamu i Arsenalu, ali Modri bi trebali biti sretni što neka velika imena neće biti spremna za nastup.

Bilo kako bilo, Arsenal je dokazao ove sezone kako su mu “underdogsi” slaba točka, gubili su u Ligi prvaka i od Dinama i od Olympiacosa, a u prvenstvu od WBA-a i u Liga kupu od Sheffield Wednesdaya. Ne možemo kazati kako Modri nemaju šanse, pogotovo zato što Arsenalova igra oscilira iz utakmice u utakmicu, ali jedno je sigurno sutra nas očekuje prava poslastica jer će na Emiratesu navodno biti više od tisuću Bad Blue Boysa. Na Dinamu je jedino da grizu kao što su grizli u prvoj utakmici, a rezultat će onda sam doći.

>>> KRAJ PAKLENE ERE ZA NAVIJAČE DINAMA! BBB-ovci poručuju: ‘Vraćamo se tamo gdje pripadamo!’

>>> Na odlučujuću utakmicu PUTUJE TISUĆU BAD BLUE BOYSA


Komentari