MODRI potopili ZLATAR, Inter se mučio

Facebook

Šesnaestina finala kupa pretvorila se u pravu golijadu prvoga dana palo je ukupno 20 pogodaka na četiri utakmice.

Nije bilo iznenađenja svi favoriti prošli su dalje. Dinamo je promarširao Oštrcom, Osijek dobro odradio posao u Dugoj Resi, dok je Inter imao pune ruke posla s Blatom. Zadar je proigrao tek u završnici utakmice.

Oštrc – Dinamo 1:7

Modre je vodio Krznar jer je mlađi Mamić na tajnom zadatku, zadatak navodno ima nekakve veze s Olympiacosom, no vratimo se na važniju utakmicu. Modre je vodio Krznar, a na teren je pustio drugu momčad. Zlatar je odolijevao gotovo pola sata, ali onda je dosuđen jedanaesterac na Çekiçiju, a miljenik publike Machado zabio je s bijele točke. Šok i uzbuđenje neastalo je kada su hrabri Zagrorci izjednačili, glavom je tukao Trčak.

Drugo poluvrijeme Plavi su se trgnuli, a Zlatar je potonuo. Uslijedilo je iživljavanje. Prvo je Morris povečao na 2:1, potom je u 55′ Çekiçi, poslje njega Gojak. Nije gotovo, svoj prvi pogodak zabio je i Dani Olmo, onda je ponovno Çekiçi podigao na 6:1, a završio Mățel u 81′.

Duga Resa – Osijek 1:3

Duga Resa nije baš imala velike šanse protiv prvoligaša. Perošević je zabio prva dva pogotka za svoj Osijek u 21′ i 46′, stvar je riješio Tomislav Šarić povisivši na tri razlike. Malo je ublažio dojam Hrvoje Grčić pogotkom u samoj završnici utakmice.

Zmaj Blato – Inter 2:3

Sanjat će Zaprešićani zmajeve. Korčulani su iskoristili indisponiranost Intera i utrpali u 45′ za 1:0. Držali su rezultat skoro pola sata, a onda je iz jedanaesterca smanjio Parlov. Bilo je i za očekivati, uslijedio je preokret. Inter je preko Radića i Begića u manje od pet minuta povećao na 1:3. Zmajevi su dobili udarac s bijele točke, zabili, ali već je bilo prekasno.

Poreč – Zadar 0:3

Dobro se držao trećeligaš sve do zadnjih petnaestak minuta. Drugoligaš Zadar je u posljednjih desetak minuta dobio krila i s tri gola deklasirao Poreč. Zabijali su Tokić, pa onda autogolom Poreča podigli rezultat na 0:2, da bi ponovo Tokić u 91′ potvrdio pobjedu.

Rezultati:

Oštrc Zlatar – Dinamo 1-7 (Trčak 44′ / Machado 27′ (pen.), Morris 49′, Çekiçi 55′, 68′, Gojak 57′, Olmo 63′, Mățel 81′)
Duga Resa – Osijek 1-3 (Grčić 88′ / Perošević 21′, 46′, Šarić 80′)
Zmaj Blato – Inter-Zaprešić 2-3 (Čubrilo 45′, Prižmić 90+2′ (pen.) / Parlov 73′ (pen.), Radić 75′, Begić 85′)
Poreč – Zadar 0-3 (Tokić 78′, 90+1′ / Sumić 81′ (ag.))


Komentari