MODRI PONOVO PUŠTAJU ‘PATKE’: Mamić prljavim marketinškim trikom opet obmanuo javnost (FOTO)

Facebook

Sve u svemu, svjesno ili nesvjesno, u pozadini cijele sage oko Ante Ćorića krije se jedan veliki marketinški trik ili prljava igra ovisi kako to želite gledati.

Već neko vrijeme postoje velike indicije kako HNL-u prijeti veliki raspad i to taman kad je Liga počela biti malo konkurentija i kada se počeo igrati malo bolji nogomet. Glavni razlog tomu su mogući odlasci svih boljih mladih igrača iz Dinama, Hajduka, Rijeke i ostalih klubova koji su naglo procvali u protekle dvije godine. Njihov odlazak ostavio mnogo rupa koje bi teško popunili igrači slični njima, a od svih klubova jedino Dinamo bi se mogao nadati kako bi prodanog igrača mogao zamijeniti jednako dobar podmladak. Naravno, u slučaju da i podmladci ne odmagle iz kluba.

Eh sada, baš jedan takav talentirani mladić i to onaj o čijem smo odlasku najviše pisali, potvrdio je svoj ostanak u klubu. Najveća mlada zvijezda Dinama, Ante Ćorić, potvrdio je kako će ostati Dinamu i izgraditi ovdje svoju veliku karijeru. Navodno je sve dogovorio s čelnicima, Zoranom Mamićem, Svetinom, Cvitanovićem i Krznarom, koji su mu obećali veću minutažu i bolji tretman, a on je presretan kazao kako će ostati u Dinamu graditi karijeru, prenosi goal.com. No, svaki čovjek koji iole prati nogomet, a pogotovo onaj dio kada su u pitanju transferi i igre moći i novca, lagano će zaključiti kako bi ovo mogao biti običan trik i kako smo svi kolektivno nasjeli na dobro zamišljenu marketinšku fintu.

Sve je počelo s objavom na društvenim mrežama

Vratimo se malo u nedavnu prošlost. Ćorić je taman zašao u one godine kada mora eksplodirati u Dinamu žele li ga Mamići “utopiti” za 20-ak milijuna eura, a problem je što Ćorić nije pokazao dovoljno veliku kvalitetu da bi itko istovario za njega više od 10 milijuna. Ne želimo reći kako je Ante loš igrač, upravo suprotno on je kvalitetan veznjak koji se malo sporije razvija, ali nedvojbeno će biti velik nogometaš. Dinamo je svjestan kako će ga uskoro morati prodati jer je interes golem i svi se trude uzurpirati Ćorića nemoralnim ponudama, ali cijena je još uvijek preniska.

I sada na scenu stupa genijalan spin, kako nema Zdravka Mamića da to samo svojom pojavom i pogledom riješi, Modri moraju pribjegavati manje invazivnim metodama koje se pomno planiraju mjesecima unaprijed. Doduše, nije sigurno da su se Modri služili ovakvom takitkom, ali svjesno ili nesvjesno ona će uroditi plodom. Pa nastavimo, Ćorić diže halabuku oko kočenja svog razvoja u Dinamu, javno prijeti odlaskom i nezadovoljan je minutažom, Mamić ga kažnjava nevjerojatno blagom kaznom, ali javno ga kažnjava kako bi svijet vidio da je Ćorić snosio posljedice. Interes za Ćorićem je tada veći nego ikad jer je dečko otprije poznat velikim klubovima, ali nitko nije želio biti konkretan dok ga ne vidi na djelu barem pola sezone. No, njegovim istupom otvorio se mali prostor za “grabariju”.

Facebook
Facebook

Pljušte ponude sa svih strana, a Ćorić i Dinamo se malo hlade malo pale i situacija ubrzo postaje konfuzna. Ide, ne ide i tako iz dana u dan, odbija se Real Madrid, odbija se Porto, a sve u svrhu jednog cilja podizanja važnosti i intersa za Ćorićem. Kako nije uspio impresionirati u utakmicama, a očito ni na treninzima jer ga Mamić nije uvrštavao u prvu momčad, pribjeglo se drugoj taktici. Podigla se tolika buka oko njegova odlaska da su strani mediji gotovo svaki dan pisali o njegovu transferu u neki od velikih klubova, ali još preostaje povisiti mu cijenu.

Na zadovoljnom igraču više se zaradi

Uglavnom već do sada bi vam poanta ovog spina trebala biti malo jasnija. Buka se podigla, delegacije su već došle i razgledale Dinamov dućan s Ćorićem u izlogu, a onda slijedi potez svih poteza. Ćorić najavljuje ostanak u klubu. Zašto? Pa zato što, tako i tako ne bi naigrao u PSG-u, Realu, Man Cityu, Portu, Bayernu i gdje li sve već, ove sezone, već bi se uigravao kojih mjesec, dva pa tek onda dobio priliku za grijanje klupe. Iznimka je Porto koji zna tu i tamo iznenaditi s mlađi u prvoj momčadi. Upravo zato Ćorić je ostao u klubu na velikoj plaći, vjerojatno do kraja sezone, pod uvjetom da igra i ima još bolji tretman. Naravno, pritom razglasivši na sva zvona kako je Dinamo njegova budućnost i kako govora o odlasku nema. Pojasnimo samo zašto je ovo potonje vrlo važno za Dinamo.

Naime, Ćorić je mogao kazati da će ostati pomoći klubu ili da će otići na kraju sezone, ali mogao je i naglasiti kako ga više ništa ne veže za ovaj klub i da će uskoro otići. Realno ništa ga i ne veže jer se igrači više nemaju pravo pozivati na vjernost klubu i navijačima jer svi znamo kakva je situacija na tribinama te kakav je odnos između navijača (zbog kojih igrači i trebaju igrati) i čelnika kluba, a igrači su se u nekoliko navrata ograđivali od tog odnosa i pokazali kako ih zapravo nije ni briga. No, Ante je odlučio pomoći Dinamu da na njemu zaradi barem malo više od 15 milijuna eura koliko je vjerojatno minimum s obzirom na to da je Ćorić 18-godišnjak koji već vrijedi 5 milijuna eura.

Izjavivši kako su odnosi izglađeni između njega i kluba, nestao je onaj važan faktor urgentnog transfera koji automatski donosi nižu cijenu, a i puno jednostavnije je ponuđačima pregovarati o uvjetima s nezadovoljnim igračem nego sa zadovoljnim. Dinamu je jako važno da strani klubovi pregovaraju sa zadovoljnim igračem jer je na njima zarada puno veća. Ćorićev odlazak neizbježan je i tu nema pomoći, a novu destinaciju mogao bi potražiti već na ljeto. Sada si je osigurao polugodišnju “posudbu” u Dinamu dok se traži najveća milijunska ponuda, a kako su lavovi sada namirisali krv čisto sumnjamo da će tako lako otići.

Sve u svemu ovo je bila jedna, svjesno ili ne svjesno, odlična marketinška kampanja ili prljavi trik, ovisi kako to želite gledati kojom se postiglo upravo ono što se postizalo i ranije s Modrićem kada se također javno u medijima najvljivao njegov ostana, kao i sa Eduardom i ostatkom kompanije. Premda u njihovom slučaju to je odrađivao sam Zdravko Mamić, a sada izgleda kako su nasljednici naučili pokoji poslovni trik.

>>> TUŽNI BLAGDANI U OBITELJI MAMIĆ: Kako je Zdravko ukrao Božić?

>>> Povijest se ponavlja: MAMIĆA BI ZBOG OVOG MOGAO LUPITI INFARKT!

>>> MAMIĆEVIZMI KOJI SU NAS ŠOKIRALI: Sva ‘kulturna’ ostavština Zdravka Mamića (VIDEO)

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI


Komentari